Biskopen kickar igång fotbollsplan

Nyhet Publicerad

Under annandag påsk var det invigning på Stora Valla i Degerfors. Det var kanske inte helt väntat att biskopen skulle välsigna den nya gräsmattan, men det gjorde han. Tro på det!

Biskop Sören Dalevi firade annandag påsk i Karlskoga kyrka tillsammans med Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift och Mikael Mogren, biskop i Västerås stift. Samma dag var det invigning av en ny konstgräsplan på arenan Stora Valla i Degerfors. När Degerfors IF hörde att biskopen skulle vara i närheten var det naturligt för dem att bjuda in honom till invigningen. Och varför inte låta honom välsigna det nya gräset.

– Det var jättekul att bli inbjuden, det är inte varje dag man vår välsigna en fotbollsplan. Vi hoppas att välsignelsen ger Degerfors en fördel i nästa hemmamatch, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift.  

Målet är att kunna spela på det nya gräset hemma mot Hammarby 21 april, och nu är Stora Valla helig mark på riktigt.

– Vi behöver all hjälp vi kan få. Sponsorer, supportrar och högre makter, säger Degerfors ordförande Fredrik Rakar till Nerikes Allehanda.

Även kontraktsprost Pernilla Rosin deltog under ceremonin. 

Blev präst i stället för sportreporter

Det är ingen hemlighet att Sören Dalevi är sportintresserad. Innan han blev biskop skrev han om sport i Nya Wermlands-Tidningen, och även i Nya Kristinehamns-Posten. På den tiden handlade det mest om hockey, inte så mycket om fotboll. I början av 90-talet erbjöds han en tjänst på Karlskoga Tidning, men han valde att läsa till präst i stället.

Relaterat material

Stora Valla blir helig mark på riktigt

Om invigningsceremonin på Degerfors IF:s webbplats.

Gästkrönika om Degerfors IF från biskop Sören Dalevi

Biskopen skrev en gästkrönika i KT-kuriren i samband med att allsvenskasäsongen drog igång.