Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Lediga tjänster

Vi är nästan alltid på jakt efter duktiga människor som brinner för att stötta andra människor och bygga en bättre värld. Här hittar du lediga tjänster i Karlstads pastorat.

Klicka här för att komma till Varbi där alla våra platsannonser finns publicerade. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Där kan du skapa ett konto och skicka in din ansökan. Vi tar ej emot spontanansökningar.

Möt medarbetare i Karlstads pastorat

Nedan finns korta intervjuer med anställda och förtroendevalda i pastoratet.

Tre frågor till Leah Fritz

Leah Fritz jobbar som församlingsvärd i Alster-Nyedsbygdens församling. Bild: Marie Lundström
Leah Fritz, församlingsvärd: "Jag jobbar i kyrkan för att det känns som ett meningsfullt arbete"

Leah arbetar i Alster-Nyedsbygdens församling där hon även är arbetsplatssamordnare och assistent i barnverksamheten.
Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det är allsidigt och varierande. Jag träffar mycket trevligt folk i alla olika åldersgrupper.

Varför arbetar du i kyrkan?
- Det började med att jag gjorde korta inhopp med matlagning och sen sökte jag och fick tjänsten som husmor. Nu jobbar jag här för att det känns som ett meningsfullt arbete, en betydelsefull arbetsplats.

När känns ditt jobb som mest meningsfullt?
- Det är när alla är mätta och nöjda efter en trevlig samvaro, när de uttrycker att det har gjort dem gott. Det kan också vara att få skicka med matportioner hem till besökare som av olika anledningar inte orkar delta i gemenskapen men ändå mycket uppskattar att få ett mål med mat.

Tre frågor till Kristina Traulsen

Kristina Traulsen är församlingsherde i Karlstads domkyrkoförsamling. Bild: Marie Lundström
Kristina Traulsen,församlingsherde i Domkyrkoförsamlingen: "Jag får förmedla en livstolkning som ger livet mening".

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att det är så otroligt mångfacetterat att jobba som präst. Ingen dag är den andra lik. Jag får vara med om så mycket, till exempel komma hem till folk som jag aldrig annars skulle ha träffat. Jag får vara med människor i livets olika skeenden, i stor sorg men också stor glädje.

Varför arbetar du i kyrkan?
- Som präst kan jag ju för det första inte jobba någon annanstans. Men min kallelse att bli präst kom genom min konfirmationspräst som var jättebra och som blev min förebild. Jag förstod då att prästens uppgift är att förmedla en livstolkning som ger livet mening och då kände jag att det vill jag också kunna göra.

När känns ditt jobb som mest meningsfullt?
- När jag når ut med det jag vill säga. När jag kan förmedla evangeliet, det glada budskapet, till andra. Det är också när jag kan ge ett sammanhang och vara en möjliggörare för människor så att de känner sig sedda och behövda.