Lediga tjänster

Vi är nästan alltid på jakt efter duktiga människor som brinner för att stötta andra människor och bygga en bättre värld. Här hittar du lediga tjänster i Karlstads pastorat.

Två kvinnor samtalar med en gråhårig person med hästsvans.

Diakon till Barnens katedral/Kroppkärrskyrkan

Välkommen till ett spännande sammanhang där du arbetar nära ditt arbetslag. Förutom själavårdssamtal, sorgegrupper och andakter deltar diakonen i gudstjänstlivet tillsammans med övriga medarbetare. Gudstjänstlivet är en viktig del av tjänsten och är ständigt under utveckling. Välkommen!

Någon kavlar ut en deg på en mjölig bänk.

Församlingsvärd till Västerstrand

Att vara vår församlingsvärd är kopplat till ett gott värdskap. Du möter dagligen många människor, både kollegor, besökare och deltagare. Du har ansvar för mat och fika i församlingen och för samordning av inköp och fakturahantering av de varor som behövs i ditt arbete.

En präst med grön kåpa gör tummen upp mot kameran.

Församlingspräst till Domkyrkoförsamlingen

Vi söker nu dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar. Bli en del av ett kreativt arbetslag och arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Möt människor i öppen verksamhet och i grupper, både i kyrkan och i själavård och samtal.

Klicka här för att komma till Varbi där alla våra platsannonser finns publicerade. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Där kan du skapa ett konto och skicka in din ansökan. Vi tar ej emot spontanansökningar.

Möt medarbetare i Karlstads pastorat

Nedan finns korta intervjuer ”Tre frågor till” med anställda och förtroendevalda i pastoratet.

"Jag jobbar i kyrkan för att det känns som ett meningsfullt arbete"

Leah Fritz är församlingsvärd i Alster-Nyedsbygdens församling där hon även är arbetsplatssamordnare och assistent i barnverksamheten.

"Jag får förmedla en livstolkning som ger livet mening".

Kristina Traulsen är präst och församlingsherde i Domkyrkoförsamlingen.

"Kyrkan är en trygg och bra arbetsgivare som står för bra grunder"

Dan Veileby är vaktmästare och fastighetskötare.

"Jag tycker om att vara en liten del i det stora som kyrkan gör"

Eva Enders, kantor i Alster-Nyedsbygdens församling.

"Varje möte med mina klienter är det mest meningsfulla med jobbet"

Samtalsakuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut. Där jobbar Lisa Krogdal, samtalsterapeut och diakon.

"Vi jobbar i navet, hjärtat, av pastoratet och det gillar jag, jättemycket"

Kajsa Ålander som har sin plats i Domkyrkans församlingshus och jobbar som administratör och chefstödjare.

"Jag upplever att jag verkligen kan göra skillnad."

Anna-Karin Berglind, sjukhusdiakon på Sjukhuskyrkan.

"Det bästa är att få jobba med allt det gröna"

Arve Andersson arbetar som säsongsanställd på Ruds kyrkogård. Där började han som 20-åring och har sedan förblivit kyrkogårdsarbetet trogen. Han har dock bytt ut själva kyrkogården mot en i Uppsala respektive Luleå i ett antal år.

"...ingen annanstans får jag gå på djupet, beröra det innersta i människan som just i kyrkan."

Mirjam Öberg är församlingspedagog i Norrstrands församling

"Kyrkogården är en väldigt viktig plats för många människor"

Ulrika Lindborg är kyrkogårdsarbetare med rollen som arbetsledare under vår- och sommarsäsongen. Resten av året ingår hon i ett arbetslag med fyra årsanställda som har hand om kyrkogårdarna i Alster-Nyeds och Väse-Fågelviks församlingar.

"Man kan säga att jag halkade in på ett bananskal"

Sara Gustavsson är ekonom med fastighetsinriktning.