Heliga danser

Varje onsdag under terminerna dansar vi Heliga danser kl 19.00-20.30 i Karlstads domkyrka.

I alla tider har människor dansat tillsammans i cirkel för att fira livets fester och för att ära Gud. Varje onsdag under terminerna dansar vi Heliga danser kl 19.00-20.30 i Karlstads domkyrka. Stegen är enkla och upprepas då vi rör oss tillsammans i närvaro, andakt och gemenskap. Vi skapar helt enkelt ett tillåtande utrymme för rörelse och stillhet och kallar också dansstunden för meditation i rörelse.
Gruppen är öppen och det är bara att komma när du har lust! 

Läs mer på svenskakyrkan.se/heliga-danser och svenskakyrkan.se/vart-arbete/forsamlingen/musik-och-dans/heliga-danser

18/2 kl 18 Den Stora Berättelsen, musiker med anknytning till Wermland Opera, Forshaga kyrka
24/3, kl 18:00 Den Stora Berättelsen, Dals Långeds kyrka.
Firandet avrundar en retreatdag med Heliga danser. Vill du vara med hela dagen anmäl till cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se
1/4 kl 11:00 Annandag påsk, Din ljusa skugga, Karlstads Domkyrka
21/4 kl 11:00 Din ljusa skugga, Åstorpsgården, Vålberg
28/4 kl 18:00 Din ljusa skugga, Ölme kyrka
20/5 kl 18:00 Annandag pingst, Den Stora Berättelsen, Karlstads Domkyrka. Samma tid släpps Anja Worsøe Reiffs dansmässa Fredens punkt på Glimt-tv se https://glimt.tv/ 
9/6 kl 11:00 Jordalyft med kör och musiker från Forshaga-Munkfors församling, Norra logen under Ransäterstämman i Ransäter.
Mer info via: cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev om dans och meditation? Klicka här

Om Karlstads domkyrka

Karlstads domkyrka är stiftskyrka och i Karlstads centrum. Det är en vitputsad stenkyrka och stor och ljus inuti. Domkyrkan är öppen varje dag så du är alltid välkommen in.

Karlstads domkyrkoförsamling

I domkyrkoförsamlingen finns Karlstads domkyrka och Vikenkyrkan. Varmt välkommen till gudstjänster, konserter, mötesplatser och gemenskap för alla åldrar!

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.