Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Gudstjänst

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Nästan varje dag är det mässa, gudstjänst eller andakt i våra kyrkor. Här hittar du en översikt och även en kalender som visar vad som händer dag för dag.

Gudstjänster för olika tillfällen

Här får du några olika av våra vanligaste gudstjänster förklarade. De här dyker ibland också upp i andra kyrkor än som står.

HögMÄSSa

Traditionell gudstjänst med nattvard. Ofta medverkar en kör, solist eller musiker.

Morgonmässa

Detta är ett fint sätt att börja dagen. En kort gudstjänst som brukar följa en viss ordning varje gång. Några ord från prästen och sedan delar vi nattvard tillsammans. Tar ungefär en halvtimme.

Gudstjänst med stora och små

Det här är gudstjänster som är anpassade för att passa hela familjen. Det innebär att det oftast är mycket musik och kanske lite annat som händer i kyrkan som drama, pyssel eller annat. De brukar också vara lite kortare.

Dansmässan "Din ljusa skugga"

I Norrstrandskyrkan firas dansmässa varje månad. Det är enkla danser i ring med steg som alla kan göra. Inga förkunskaper krävs.

Lunchmässa

En kortare gudstjänst med musik, nattvard och några ord från prästen.

Ungdomsmässa

En kvällsmässa med och av ungdomar i Västerstrandskyrkan.

Gudstjänst med Hoppets gäng

I Norrstrandskyrkan håller ungdomsgruppen Hoppets gäng till. Där får alla olika funktionsvariationer vara med och en gång i månaden håller de i gudstjänsten. Det brukar vara mycket musik och alltid berörande.

Kvällsmässa

Gudstjänst med sånger från Taizé

I Frankrike ligger klostret Taizé som får besök av tusentals människor varje vecka. De kommer från hela världen för att uppleva musiken och bönen som fyller dagarna. Sångerna är korta, enkla och lätta att sjunga. Man sjunger en sång många gånger så man har god möjlighet att lära sig den och att begrunda texten.

Regnbågsmässa

Mässan, som präglas av öppenhet, och firas i gemenskap med och för homo-hetero-bi-trans- och queerpersoner och alla är välkomna precis som de är. Sista fredagen i månaden.

Rudsmässan

I Rudsmässan får alla vara med och göra gudstjänst. Läsa en text, tända ljus, bära nattvardskärl. Prata med oss om du vill hjälpa till.

Kom till ro-gudstjänst

Gudstjänsten bygger på delar av 12-stegsrörelsens steg. Första söndagen i månaden. Gudstjänstfirarna bygger upp gudstjänsten tillsammans och delar erfarenheter ur livet.