Gudstjänst

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Gudstjänster för olika tillfällen

Här får du några olika av våra vanligaste gudstjänster förklarade. De här dyker ibland också upp i andra kyrkor än som står.

HögMÄSSa

Traditionell gudstjänst med nattvard. Ofta medverkar en kör, solist eller musiker.

Morgonmässa

Detta är ett fint sätt att börja dagen. En kort gudstjänst som brukar följa en viss ordning varje gång. Några ord från prästen och sedan delar vi nattvard tillsammans. Tar ungefär en halvtimme.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Morgonmässa, Kronoparkskyrkan

Tisdagar 9.00 Kronoparkskyrkan. Start 11 januari

Morgonmässa, Norrstrandskyrkan

Nu är vi igång med onsdagsmässorna kl 8.30

Morgonmässa, Domkyrkan

Varje tisdag 8.15. Domkyrkan.

Morgonbön och frukost

Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00, Vikenkyrkan. Sommarlov v 29 (18-24 juli). Sommaröppet: 2/8, 9/8, 11/8. Ordinarie tider från v 33 (15 augusti). Varmt välkomna.

Gudstjänst med stora och små

Det här är gudstjänster som är anpassade för att passa hela familjen. Det innebär att det oftast är mycket musik och kanske lite annat som händer i kyrkan som drama, pyssel eller annat. De brukar också vara lite kortare.

Änglar

Gudstjänst med Små och Stora i Barnens katedral

Välkommen till gudstjänst med vuxna och barn tillsammans. Det brukar vara mycket sång och musik, ibland drama eller besök. Gudstjänsten är lite kortare än vanligt men dubbelt så innehållsrik. Håll utkik på hemsidan för aktuell information.

Gudstjänst med Små och Stora och Kyrksöndagar i Västerstrandskyrkan hösten 2022

Välkommen till en gudstjänst med barn och vuxna tillsammans. Gudstjänsten är lite kortare men dubbelt så innehållsrik! Kyrksöndagar direkt i anslutning till Gudstjänsten med Små och Stora då man kan stanna kvar och delta i skojigheter.

Dansmässan "Din ljusa skugga"

I Norrstrandskyrkan firas dansmässa varje månad. Det är enkla danser i ring med steg som alla kan göra. Inga förkunskaper krävs.

Dansmässan Den Stora Berättelsen

Kom och prova att dansa en gudstjänst! 6 juni kl 11.00, Domkyrkan. Sänds även digitalt. Åtta musiker med koppling till Wermland Opera står för musiken när vi med enkla steg rör oss tillsammans genom mässan. Vill du lära dig mer om gemensam dans i gudstjänst hålls en workshop 4-6 juni.

Lunchmässa

En kortare gudstjänst med musik, nattvard och några ord från prästen.

Lunchmässa

Onsdagar kl. 12.00 i Domkyrkan.

Gudstjänst med Hoppets gäng

I Norrstrandskyrkan håller ungdomsgruppen Hoppets gäng till. Där får alla olika funktionsvariationer vara med och en gång i månaden håller de i gudstjänsten. Det brukar vara mycket musik och alltid berörande.

Gudstjänster med Hoppets gäng

En öppen gudstjänst med nattvard av och med unga med olika typer av funktionsvariation. Norrstrandskyrkan. Hösten 2022: 25/9, 30/10 och 4/12.

Kvällsmässa

En präst ställer skålar med oblat på ett bord med nattvardskärl i silver.

Kvällsmässa, Vikenkyrkan

Ungefär varannan onsdag 18:00 är du välkommen till kvällsmässa - nattvard i Vikenkyrkan.

Kvällsmässa, Domkyrkan

Torsdagar kl. 18.00.

Gudstjänst med sånger från Taizé

I Frankrike ligger klostret Taizé som får besök av tusentals människor varje vecka. De kommer från hela världen för att uppleva musiken och bönen som fyller dagarna. Sångerna är korta, enkla och lätta att sjunga. Man sjunger en sång många gånger så man har god möjlighet att lära sig den och att begrunda texten.

Taizémässa, Alsters kyrka

Onsdagar kl. 18.30, 2/2 (andakt), 2/3, 6/4 och 4/5. En kortare mässa med ljuständning och mycket sång. Varmt välkommen!

Regnbågsmässa

Mässan, som präglas av öppenhet, och firas i gemenskap med och för homo-hetero-bi-trans- och queerpersoner och alla är välkomna precis som de är. Sista fredagen i månaden.

Regnbågsmässa

Nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. 18.30 Norrstrandskyrkan, sista söndagen i månaden. Våren 2022: 27/2, 20/3, 1/5 Välkommen!

Swish - ge en gåva med din telefon.

Ge kollekt via swish

Nu kan du ge en gåva med Swish! Här kan du läsa mer om hur det går till. Det är en gratistjänst som du använder via en app i din smartphone.