Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänst

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Nästan varje dag är det mässa, gudstjänst eller andakt i våra kyrkor. Här hittar du en översikt och även en kalender som visar vad som händer dag för dag.

Gudstjänster för olika tillfällen

Här får du några olika av våra vanligaste gudstjänster förklarade. De här dyker ibland också upp i andra kyrkor än som står.

HögMÄSSa

Traditionell gudstjänst med nattvard. Ofta körmedverkan. 

Morgonmässa

Detta är ett fint sätt att börja dagen. En kort gudstjänst som brukar följa en viss ordning varje gång. Några ord från prästen och sedan delar vi nattvard tillsammans. Tar ungefär en halvtimme.
Morgonmässa i Domkyrkan, Vikenkyrkan, Västerstrands kyrka, Kronoparkskyrkan, Norrstrands kyrka.

Gudstjänst med stora och små

Det här är gudstjänster som är anpassade för att passa hela familjen. Det innebär att det oftast är mycket musik och kanske lite annat som händer i kyrkan som drama, pyssel eller annat. De brukar också vara lite kortare.
Gudstjänst med stora och små: Barnens katedral, Herrhagskyrkan, Västerstrands kyrkaVikenkyrkan

Lunchmässa

En kortare gudstjänst med musik, nattvard och några ord från prästen.
Lunchmässa: Domkyrkan

Kvällsmässa

Kvällsmässa: Domkyrkan, Alsters kyrkaVikenkyrkan

Regnbågsmässa

Mässan, som präglas av öppenhet, och firas i gemenskap med och för homo-hetero-bi-trans- och queerpersoner och alla är välkomna precis som de är. Sista fredagen i månaden.
Regnbågsmässa: Norrstrands kyrka

Rudsmässan

I Rudsmässan får alla vara med och göra gudstjänst. Läsa en text, tända ljus, bära nattvardskärl. Prata med oss om du vill hjälpa till.
Rudsmässan: Rudskyrkan

kom till ro-gudstjänst

Gudstjänsten bygger på delar av 12-stegsrörelsens steg. Första söndagen i månaden. Gudstjänstfirarna bygger upp gudstjänsten tillsammans och delar erfarenheter ur livet.
Kom till ro-gudstjänst: Herrhagskyrkan 

Vi firar gudstjänst i våra kyrkor många gånger varje vecka. Du hittar tiderna här nedan i kalendern, i Kyrkappen eller i VF och NWT:s predikoturer på torsdagarna.