Gudstjänst

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Gudstjänster för olika tillfällen

Här får du några olika av våra vanligaste gudstjänster förklarade. De här dyker ibland också upp i andra kyrkor än de som står.

Högmässa

Traditionell gudstjänst med nattvard. Ofta medverkar en kör, solist eller musiker.

Du hittar alltid alla aktuella gudstjänster i kalendern.

 

 

Morgonbön/mässa

Detta är ett fint sätt att börja dagen. En kort gudstjänst som brukar följa en viss ordning varje gång. Några ord från prästen eller någon annan och lite psalmsång eller annan musik. I morgonmässor firar vi även nattvard tillsammans. Tar ungefär en halvtimme.

Morgonbön med frukost, Vikenkyrkan

Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00, Vikenkyrkan. På torsdagar deltar kören Sånglusten. Varmt välkomna.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Morgonbön/Morgonmässa

Västerstrandskyrkan, onsdagar kl 8.30. Start 11/9

Morgonmässa med frukost, Norrstrandskyrkan

Sommaruppehåll. Start 6 september. OBS: Ny tid: kl. 9.00. Fira mässa tillsammans med oss onsdagar kl 9:00. Efter mässan bjuds det på frukost i Mariasalen. Varmt välkommen

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Morgonmässa, Kronoparkskyrkan

Tisdagar 9.00 Kronoparkskyrkan. Vi börjar dagen med goda ord, bön och genom att fira nattvard tillsammans. Sista morgonmässan innan sommaruppehållet är 4/6. Varmt välkommen.

Morgonmässa, Domkyrkan

Varje tisdag 8.15. Domkyrkan.

Gudstjänst med stora och små

Det här är gudstjänster som är anpassade för att passa hela familjen. Det innebär att det oftast är mycket musik och kanske lite annat som händer i kyrkan som drama, pyssel eller annat. De brukar också vara lite kortare.

Änglar

Gudstjänst med Små och Stora i Barnens katedral

Välkommen till gudstjänst med vuxna och barn tillsammans. Det brukar vara mycket sång och musik, ibland drama eller besök. Gudstjänsten är lite kortare än vanligt men dubbelt så innehållsrik. Håll utkik på hemsidan för aktuell information.

Gudstjänst med Små och Stora & Kyrksöndagar i Västerstrandskyrkan under hösten

Välkommen till en gudstjänst med barn och vuxna tillsammans! Gudstjänsten är lite kortare men dubbelt så innehållsrik! Kyrksöndagar ligger i direkt anslutning till gudstjänsten. Då kan man stanna kvar och delta i skojigheter, äta lunch, pyssla och fika tillsammans.

Gudstjänst med Små och stora, Kronoparkskyrkan

Välkommen till en gudstjänst anpassad för alla åldrar!

Lunchandakt eller lunchmässa

En kortare gudstjänst mitt i vardagen med musik och några ord från prästen eller någon annan person. Vissa andakter har även nattvard.

Lunchandakt med Små och Stora under våren

En lunchandakt som riktar sig extra mycket till kyrkans små besökare, de som är på Öppna förskolan på torsdagar. Torsdagarna 19/9, 17/10, 14/11, 5/12.

Andrum - stilla stund

Onsdagar kl 11.50-12.00. Kom och sitt ner en stund i kyrkan innan lunchen. Vi samlas och bara får vara en stund under stilla musik. Efteråt äter vi soppa tillsammans. Sista gången för terminen är 29/5. Välkommen!

Lunchmässa, Domkyrkan

Onsdagar kl. 12.00 i Domkyrkan.

Kvällsgudstjänst

Sinnesrogudstjänster, Norrstrandskyrkan

Söndagarna: 28 januari, 25 februari, 24 mars, 28 april, 26 maj, kl 18.00. Sinnesrogudstjänst är en gudstjänstform som har utarbetats tillsammans med Tolvstegsrörelsen och som bygger på delande och helande.

Frälsarkransgudstjänster i Västerstrandskyrkan under våren

En gång i månaden klockan 18.00 firar vi Frälsarkransgudstjänst i Västerstrandskyrkan med utgångspunkt i Frälsarkransens pärlor, Livets pärlor.

Kvällsmässa, Domkyrkan

Torsdagar kl. 18.00.

Gudstjänst med Hoppets gäng

I Norrstrandskyrkan håller ungdomsgruppen Hoppets gäng till. Där får alla olika funktionsvariationer vara med och en gång i månaden håller de i gudstjänsten. Det brukar vara mycket musik och alltid berörande.

Mässa med Hoppets gäng

En öppen gudstjänst med nattvard av och med unga med olika typer av funktionsvariation. Norrstrandskyrkan. Våren 2024: 25/2, 24/3, 28/4, 26/5 kl 11.00. Välkommen

Sinnesrobön

Sinnesrogudstjänst är en gudstjänstform som har utarbetats tillsammans med Tolvstegsrörelsen. Enkel och kravlös stund med musik där vi tänder ljus och ber tillsammans. Och alltid är sinnesrobönen med: Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Sinnesrogudstjänster, Norrstrandskyrkan

Söndagarna: 28 januari, 25 februari, 24 mars, 28 april, 26 maj, kl 18.00. Sinnesrogudstjänst är en gudstjänstform som har utarbetats tillsammans med Tolvstegsrörelsen och som bygger på delande och helande.

Sinnesrobön, Domkyrkan

Tisdagar 12.00, Domkyrkan. Enkel och kravlös stund med musik, ljuständning och kort bön. Ett tillfälle att hämta kraft i vardagen.

Gudstjänst med sånger från Taizé

I Frankrike ligger klostret Taizé som får besök av tusentals människor varje vecka. De kommer från hela världen för att uppleva musiken och bönen som fyller dagarna. Sångerna är korta, enkla och lätta att sjunga. Man sjunger en sång många gånger så man har god möjlighet att lära sig den och att begrunda texten.

Taizemässor, Kronoparkskyrkan

Enkel gudstjänst med böner, bibelord och sånger som sjungs gång på gång i enkla stämmor. Inspirerad av andaktslivet vid klostret i Taizé i Frankrike.

Taizémässa i Alster-Nyedsbygden

Alsters kyrka kl 18.30: tors 17 april Nyeds församlingshem kl 17.30: tors 11 april

Regnbågsmässa

Mässan, som präglas av öppenhet, och firas i gemenskap med och för homo-hetero-bi-trans- och queerpersoner och alla är välkomna precis som de är. Sista fredagen i månaden.

Regnbågsmässa

Nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. Söndagar 18.30 Norrstrandskyrkan. Datum våren 2024: 11/2, 10/3, 21/4, 12/5. Välkommen!

Ge din gåva via swish

Varje liten gåva gör stor skillnad för människor i Karlstad. Här hittar du swishnummer till olika ändamål i Svenska kyrkan. Det finns många att välja på: Diakonalt arbete, Vintervärme, Julänglarna, Ungdomsbussen, barnverksamhet och musikverksamhet.