Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Jag vill bli medlem i Svenska kyrkan, Karlstads pastorat.

Välj ett av alternativen nedan. Tänk på att du kan vara medlem utan att vara döpt.

När du har skickat iväg ansökan kommer du att få ett brev hemskickat med mer information och en blankett som du skickar tillbaka till oss.

Det går också bra att själv besöka oss för att personligen ansöka om att bli medlem i Svenska kyrkan. Eller ladda ner en blankett att skriva ut här.

Behöver du hjälp kan du vända dig till vår expedition, se nedan.

Jag vet inte om jag bor i Karlstads pastorat

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett var du bor i Sverige. Du är lika välkommen till alla kyrkor oavsett var du bor. Du kommer att tillhöra den församling där du är folkbokförd.

Folkbokförd utanför Sverige

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala.
E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

Kontakta expeditionen

För alla fem församlingar, samt kyrkogårdsförvaltningen.

Vi hjälper dig med svar på dina frågor om bokningar, medlemskap, begravning och kyrkogård. Eller sök kontakt för samtal, information eller kondoleanser. Och är det något annat hjälps vi åt att svara på det också eller leda dig vidare till någon annan som vet.

Församlingsexp: 054-14 14 00

Kyrkogårdsexp: 054-14 14 60

Epost: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se

Ordinarie öppettider:
måndag-onsdag kl 08.00-17.00
torsdag kl 08.00-18.00
fredag kl 08.00-14.00

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 5, Karlstad
I domkyrkans församlingshus.

Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 652 24 Karlstad

Klicka här för att komma till den gemensamma expeditionens egen sida. >>
Där hittar du mer information om vad de kan hjälpa dig med och kontaktuppgifter till personal.