Gökotta med vårblås 9 maj kl 09.00

”Gökotta, utflykt i naturen tidigt en vårmorgon – vid den tid då göken börjat gala.” I kyrkan finns traditionen att fira en gudstjänst utomhus på Kristi himmelsfärdsdag.

Gökotta med vårblås

Torsdag 9 maj kl 09 på S:t Johannes kyrkogård

Vi träffas vid klockstapeln på S:t Johannes kyrkogård (Johannesgatan 21).
Erland Ros leder gudstjänsten, En kvartett blåsare spelar, vi får en kortare kyrkogårdsvandring och så avslutar vi med fika.

Medverkar gör även diakon Monika Vikdahl.

Det är gratis att delta. Varmt välkommen!

Norrmalms äldsta träbyggnad renoverad

På kyrkogården vid S:t Johannes kyrka mitt i centrala Stockholm, hittar vi Norrmalms äldsta träbyggnad – en klockstapel från 1692. Efter att ha varit täckt med byggnadsställningar och målats med rödtjära ser den unika byggnaden åter dagens ljus, så som den såg ut för över 300 år sedan.

Gudstjänster, andakter och musik på webben

För dig som inte har möjlighet att komma till Stefanskyrkan finns här en mängd gudstjänster och andakter att ta del av, i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans – även på distans!

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.