Teknisk förvaltare

Som teknisk förvaltare ansvarar du för att driva, utveckla och förvalta pastoratets fastigheter och markobjekt i linje med beslutade mål och inriktningar.


Svenska kyrkan i Huddinge (Huddinge pastorat) består av fyra församlingar. I pastoratet finns det en kyrkogårdsförvaltning och en kyrkoförvaltning. I kyrkoförvaltningen samlas pastoratets stöd och servicefunktioner som tex. IT, telefoni, kommunikation, administration, ekonomi, lön och fastighet. 

Huddinge pastorat förvaltar totalt 37 byggnadsverk varav 17 används huvudsakligen i församlingsverksamheten och 12 huvudsakligen av begravningsverksamheten. I pastoratet finns flera kyrkor och kapell. De är gemensamma kulturskatter att upptäcka och glädjas över. Alla kyrkorna i Huddinge har sin egen karaktär.

Din roll 
Som teknisk förvaltare ansvarar du för att driva, utveckla och förvalta pastoratets fastigheter och markobjekt i linje med beslutade mål och inriktningar. Du kommer att arbeta med både stora och mindre fastighetsprojekt från projektering, genomföranden till överlämnande. I ett tätt samarbete med andra driver du projekt framåt med stort engagemang, beslutsamhet och handlingskraft.

Du kommer att arbeta med miljö- och klimatfrågor som tex. energibesparingar och större investeringar gällande energi och nyproduktion. Inför år 2030 är målet att pastoratet ska minska sin energiförbrukning och öka möjligheten till att producera förnybar energi. Du kommer också att följa upp och vara kravställare för den upphandlade fastighetsdriften, utföra avtalsupphandlingar för tjänster och löpande underhåll såsom städ, el, snöröjning, grönytor mm och uppföljning av dessa.

Du arbetar både strategiskt och operativt, arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt. I ditt ansvar ingår att genomföra statusbesiktningar, budgetera, samordna och projektleda underhållsprojekt med tillkommande administrativa arbetsuppgifter. Du föredrar aktuella fastighetsärenden i pastoratets fastighetsutskott.
Du ingår i pastoratets fastighetsteam,  tillsammans med fastighetsintendent och driftstekniker. Ni samarbetar med övriga stödpersoner i pastoratet. Byggnaderna är till största delen kyrkobyggnader med stora kulturhistoriska värden vilka kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Du rapporterar till den administrativa chefen.

Din profil
Vi söker dig med högskoleutbildning alternativt KY-utbildning med inriktning mot bygg/fastighet och det är meriterande med några år arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Du har kunskaper inom upphandling, byggnadsteknik, projektledning och entreprenadjuridik samt ekonomi. Det är önskvärt om du har erfarenhet från arbete med kyrkobyggnader och/eller kulturbyggnader/kulturmiljöer. 
Du arbetar lösnings- och resultatfokuserat med ekonomisk medvetenhet. Du är flexibel, strukturerad, initiativtagande, ser möjligheter och har projektets bästa i fokus. En god kommunikation och serviceanda gentemot våra medlemmar, hyresgäster, besökare och entreprenörer är viktigt likaså att samarbeta prestigelöst tillsammans med övriga kollegor Huddinge pastorat. Vidare har du god datavana.Vidare har du god datavana och körkort Klass B då resor ingår i tjänsten.

Huddinge pastorat erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar en god arbetsmiljö och en värdegrund som bidrar till en positiv arbetsplats. Du delar och bidrar till svenska kyrkans värderingar. Tjänsten är på heltid och tillträde så snart som möjligt. För tjänsten krävs körkort.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se senast 19 juni 2022. Märk din ansökan ”teknisk förvaltare”. Intervjuer sker löpande. Vid frågor hör av dig till Therese Törnros, administrativ chef, tel. 08-588 697 13 therese.tornros@svenskakyrkan.se  eller Kristina Wallenberg, HR tel. 08-588 697 09, e-post kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se