Foto: Jim Elfström/IKON

Rättvisa boden

är under Höörs församlingshems renovering tyvärr nerpackad.

Som en del av vårt internationella arbete driver vi Rättvisa boden. I den säljer vi Fairtrade-varor, det vill säga rättvisemärkta produkter. För oss är det viktigaste att sprida information om rättvisemärkt och på vilket sätt det hjälper den enskilde odlaren och producenten i ett annat land. Vi säljer alltså inte varorna för att få in en ekonomisk vinst, utan för att få ut ett budskap och skapa tillgänglighet.

När du köper något rättvisemärkt vet du att producenter och anställda i utvecklingsländerna får förbättrade levnadsvillkor. Via Fairtrade-organisationen investeras premier i lokalsamhällena och verksamheten, barnarbete och diskriminering motverkas, demokratin, organisatiosrätten, mijöhänsyn och ekologisk produktion främjas.

Rättvisa boden finns i Höörs församlingshem. Där kan du se en del av sortimentet. Vi har också ett lite större lager där det finns ytterligare varor. För att handla något kontaktar du någon i personalen. Vi tar emot kontant betalning och swish.

I Rättvisa boden säljer vi bland annat choklad av olika slag, te, godis och marmelad. Vi har också smycken, väskor, sjalar, porslin, glas, leksaker, korgar, dukar, servetter och jul- respektive påskpynt. Dessutom finns det kors i olivträ från Karavanen.

Ibland gör Rättvisa boden en utflykt och då kan du träffa oss för att prata eller handla på bland annat Höörs marknad, julskyltningen, Kulturkvartersdagen.

Varmt välkommen dit eller till församlingshemmet!