Hoppets plats

Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min faders hus finns många rum. - Jesus

Hoppets plats skapades under pandemitiden. Pandemin var svår för många människor. Hur går man vidare när inget känns som förut? Kommer jag må bra igen? Ingen har alla svar. Men vi kan tro och leva i hoppet. 

Hoppets plats (Gloria)

Om vi någonsin har behövt Gud så behöver vi honom nu! I Herrestad församling har vi byggt hoppets plats vid församlingshemmet. Välkommen att besöka rummen på Hoppets plats och fundera, be, fika, lek eller bara var. Allt till Guds ära ”Gloria”.

Hoppets plats har många rum. Rummen har olika karaktär. Ibland finner vi Gud i gudstjänsten men vi kan också finna honom i skapelsen bland allt det vackra.

Stillhetens rum (Kyrie eleison)

Herre förbarma dig betyder de grekiska ord som inleder den här platsen. Vid korset får vi stilla vår oroliga själ och söka Gud. På korset gav Jesus sitt liv. Men det som var en symbol för död blev ett tecken för hopp. På korset besegrade Jesus döden och efter det är allt möjligt! Finn Guds frid.

Trons sal (Credo)

Credo är latin och betyder ”Jag tror”. Här finns en plats under trädet att fundera, tänka och be. Vad tror du på? Vad hoppas du? Om du ber, tänk att du också kan få svar! I Bibelns bönbok, psaltaren, finns flera berättelser om hur människor ropat till Gud. 

Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber. I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig. Psaltaren 86:6-7

Kärlekens trädgård (Agnus Dei)

Jesus säger att ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Här är en vacker plats för dig och dina vänner. Agnus Dei betyder Guds lamm. Det syftar på Jesus som offrade sig i kärlek för oss. Här kan vi umgås med dem som betyder något för oss. Fika eller grilla tillsammans är möjligt eller sitt bara med en kopp kaffe i solen och berätta hur mycket ni betyder för varandra. Tron stärks, hoppet förnyas och kärleken vinner när vi delar livet med Gud och varandra.