Foto: Stefan Nilsson

Citykonfa

Alternativet för dig som vill uppleva stadspulsen i Oslo. Följ med på en härlig långweekend och upplev våren i Norges huvudstad!

Här anmäler du dig till Citykonfa

Anmälan öppnar 27 maj.

Anmäl dig här!

Följ med och utforska Oslo tillsammans

Häng med till Oslo under Kristi Himmelsfärds-helgen – tillsammans med en grupp gamla eller nya kamrater. Dagarna blir fyllda med stadsljud, shoppinggator, skratt, egna reflektioner, lekar, andakter och en härlig gemenskap. Hur många nya ord på norska hinner vi lära oss? Följ med och ta reda på det.

Förträffar och helgläger

Med start i oktober har gruppen några förträffar och inför jul och påsk träffas alla konfirmandgrupper i Uppenbarelsekyrkan. Det ingår ett helgläger i november ihop med grupperna Äventyrskonfa och Vinterkonfa. Citykonfa har också en helg tillsammans under våren för att lära känna varandra.

Datum och platser

Veckodag: Tisdagar
Plats för träffar: Mälarhöjdens kyrka
Första träffen: Tisdag 15 oktober
Upptaktsläger: 15–17 november 2024
Resa till Oslo: 29 maj–1 juni 2025
Konfirmation: Lördag 7 juni 2025

Antal platser

Max 20 platser.

Välj ett alternativ som passar dig!

Äventyrskonfa – Åre

Härligt sommarläger i början av sommarlovet i de svenska fjällen. Här väntar dagar fulla av äventyr och kvällar med magiskt skymningsljus.

Vinterkonfa med skidåkning

Gruppen för dig som är sugen på konfirmandläger med skidåkning som en av huvudingredienserna! Under påsklovet får du uppleva den svenska fjällvärlden.

Citykonfa

Alternativet för dig som vill uppleva stadspulsen i Oslo. Följ med på en härlig långweekend och upplev våren i Norges huvudstad!

Hemma i Sthlm 

Borta bra men hemma bäst! Detta är gruppen för dig som kanske inte vill åka på läger utan helst utforskar Stockholms närmiljö.

Gotlandskonfa

Vill du upptäcka rosornas ö som konfirmand? Det här är gruppen för dig som vill ha ett magiskt konfirmandläger på Gotland! I slutet av sommarlovet åker vi till ön på ett tio dagars läger.

Ölandskonfa

Alternativet för dig som vill uppleva svensk sommar på södra Öland! I slutet av sommarlovet åker vi till Öland på ett tio dagars läger.

Avgiftsfritt – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Missa inte Ungdomskväll! En mötesplats för konfirmander.

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Ungdomskväll

Vill du träffa kompisar, fika, spela spel eller bara hänga i en stor soffa? Då är Ungdomskväll något för dig. Vi träffas på torsdagar i Mälarhöjdens kyrka, under våren och hösten. Redan från kl. 17.00 är du välkommen.

Häng med på konfirmation!

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Läs mer om konfirmationen här.

Gymnasiekonfirmation

Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

Träffas efter skolan eller sjung i kör

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Ungdomskväll

Vill du träffa kompisar, fika, spela spel eller bara hänga i en stor soffa? Då är Ungdomskväll något för dig. Vi träffas på torsdagar i Mälarhöjdens kyrka, under våren och hösten. Redan från kl. 17.00 är du välkommen.

Tre skrattande flickor spritsar i ett kök.

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans. Du hittar mötesplatser i flera av våra kyrkor.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Om du behöver någon att prata med

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Om du vill bli ungdomsledare

En ledare står och pratar framför en grupp ungdomar.

Ledarutbildning

Fick du mersmak under din konfirmationstid och vill fördjupa dig? Vill du bli ledare i kyrkans barn- och ungdomsverksamhet? Då är detta något för dig!

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan möter skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.