Vinterpaket

Flyktingbåtarna över sundet mellan turkiska fastlandet och Lesbos fortsätter även nu när vintervädret gör det allt mer riskabelt. De som tar sig i land på de östra öarna kommer till Athen och här växer de tillfälliga bostäderna, bl.a. i de gamla olympiska arenorna med slitna sanitära förhållanden. Tusentals flyktingar finns nu i Athen och de tar sig inte vidare norrut. Nu behövs stora hjälpinsatser.

Var med och skänk ett vinterpaket till flyktinghjälpen i Athen via Ortodoxa kyrkans organisation Apostoli. Just nu är behoven stora inför vintern som är i antågande. Det är nu din gåva behövs.  Som privatperson eller grupp eller församling kan du vara med och hjälpa flyktingar i Athen att klara vintern.

Julbasarens lotteri gav ett netto på 1300 euro som Skandinaviska kyrkan skänker till Apostoli och flyktinghjälpen. Tillsammans med andra gåvor från församlingar i Sverige kan vi nu skänka ett stor antal vinterpaket som kommer väl till pass inför den kalla årstiden här i Grekland.

Stora vinterpaketet.  Vinterpaket/vuxna 50 euro.  Innehåll: tjock vinterjacka, regnjacka, vantar och sockor.  Apostoli kommer att dela ut 10 000 av dessa under vintern i Athen, Leros, Kos, Samos och Chios.

Lilla vinterpaketet . Babypaket (0-2 år)  22 euro. Innehåll: blöjor, våtservetter, napplaska, tvål, schampo, tvättlappar, babylotion etc. Apostoli delar ut 6 000 paket de närmaste veckorna.

Julbasaren och gåvor till Skandinaviska kyrkan har gjort det möjligt att skänka 30 stora vinterpaket och 200 små vinterpaket. Det är en bra början men behoven är stora.

Ge din gåva genom att sätta in pengar på Swedbank-konto 8381-6923163247-3, märk inbetalningen med "stora vinterpaketet" eller "lilla vinterpaketet". Vi ser vi till att Apostoli gör iordning ditt vinterpaket nu när kylan sätter in i Athen. Du kan också, om du bor i Grekland, sätta in pengar till vinterpaket på Alpha Bank. Se kontonummer i rutan här nedan. Skandinaviska kyrkan kommer löpande att rapportera hur många vinterpaket som vi har bidragit till.