Basarer

Årets stora folkfester, Julbasar och Vårbasar. Till Julbasaren säljs utöver julprydnader allt det där speciella på julbordet och på Vårbasaren säljs skänkta möbler, kläder, böcker och prylar.

Julbasar

Då kan man handla bl a julprydnader, adventskalendrar, textil, trä och glas, servetter och ljus och sist men inte minst viktigt; mat. Vi försöker beställa hem allt det där speciella som bara finns i våra respektive hemländer, inlagd sill och ristet løk från Danmark, rågbröd och Fazerchoklad från Finland och nyponsoppa, knäckebröd och choklad från Sverige, och mycket, mycket mer. Visst finns IKEA, men de har ju inte allt... Det du saknar hittar du på kyrkans julbasar. 

Vårbasar

Under våren brukar man ha påskbasar på Svenska kyrkan i Aten. Även då kan man hitta godis och mat, men det som säljs mest är skänkta möbler, kläder, böcker och prylar. Vårbasaren är inte lika stor som julbasaren, men den ger ett fint netto till verksamheten och många nöjda kunder som kunnat fynda rejält. Och precis som vid jul är serveringen populär, nu med semlor, våfflor och mycket annat gott.