Präst 100%

Glimåkra-Hjärsås pastorat i nordöstra Skåne, Östra Göinge kommun, söker komminister

100 %, tillsvidareanställning.

 Vill du vara präst – präst på landet? Då är denna tjänst något för Dig! Här finns möjligheter att få arbeta som präst i ett brett perspektiv. Med gudstjänsten som hjärtpunkt får Du möta församlingen och församlingsborna – från de yngsta till de äldsta – i många olika sammanhang, i glädje och sorg, i vardag och helg.

 

Arbetsuppgifterna består av sedvanliga prästerliga uppgifter i all deras bredd. Du kommer bl a att arbeta med konfirmander och ungdomar, men också med att t ex inspirera volontärer.

 

Pastoratet består av två församlingar som 2022 går samman till en församling. I pastoratet finns tre kyrkor och församlingshem. I Kräbbleboda finns dessutom ett fint litet kapell. Vi är ett arbetslag med 15 medarbetare och här finns många engagerade församlingsbor och volontärer. Här bor ca 5200 personer varav ca 3264 är kyrkotillhöriga. Vi har ett samarbete med Glimåkra Missionsförening. Glimåkra-Hjärsås pastorat ligger i hjärtat av Östra Göinge kommun med dess vackra natur och intressanta kulturbygd. Vi är dessutom stenrika och har närhet till Hässleholm, Kristianstad och Osby, med bra förbindelser. I och kring sjön Immeln finns goda möjligheter till ett varierat friluftsliv. 

För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till bil.

Sista ansökningsdag: 28 februari 2021

 

Tillträde enligt överenskommelse

Ange löneanspråk

Ansökan med CV och erforderliga handlingar skickas till:

glimakra.forsamling@svenskakyrkan.se

 

Upplysningar: Kyrkoherde Anna J Evertsson, 044-34 60 11

Facklig företrädare KyrkA: forhandlingsavdelningen@kyrka.se eller

ombudsmannajouren 08-441 8560