Foto: Madelene Glans

Uppdatering gällande Covid-19 (från 25 november)

Nyhet Publicerad Ändrad

På grund  av Covid-19 är det inga gudstjänster på 1 advent i Fridlevstads församling. Detta kommer också gälla 2-4 advent eftersom restriktionerna varar till 22 december. Det är så vitt vi vet unikt och visar på allvaret i pandemin. Det är troligt att det inte sedan 1200-talet har det varit uppehåll från söndagsgudstjänster i en hel månad i vår församling.

Klockorna kommer dock att ringa i Sillhövda 11:00 och Fridlevstad 16:00 till bön för församlingen och världen. Vi kommer lägga upp klipp på hemsida och sociala medier. Följ oss där. För den som vill delta i hela gudstjänster hänvisar vi till sändningarna i SVT,  Sveriges radio och sändningarna från domkyrkan i Lund.

Tacksägelse för församlingsmedlemmar som gått bort inräknas i klockringningen och kyrkoherden ber för de avlidna samtidigt som klockorna ringer.

Vill man bidra med kollekt till Svenska Kyrkans julinsamling för alla flickors rätt till ett värdigt liv går det bra att swisha till nummer 123 675 2406. Skriv "KOLLEKT" i meddelandefältet.

Vi meddelar här också att alla gruppverksamheter (så som barn- och ungdomsgrupper, körer och Fik Bara Vara) är inställda fram till 22 december, i enlighet med de nya restriktionerna. Det här gäller även våra musikgudstjänster under julen. Därav är sidan ”Det händer i vinter” i Kyrknytt felaktig då numret skickades för tryck innan de nya restriktionerna kom.

Vi i personalen ber för alla er församlingsbor. Be gärna också ni för oss och för varandra.
/ Joakim Persson, kyrkoherde