Per Bäcker Trio

Spelar i Nykroppa kyrka 21/7 2021

Per Bäcker Trio

Här kommer Piazzolla, Peterson-Berger, Sting, Taube, Benny Andersson, Joni Mitchell, Ennio Morricone, Leonard Bernstein, Paul Simon med flera i en skön mix, med deras vackra melodierna i centrum. En mycket personlig blandning av Argentinsk tango, Svensk folkton (t ex av rikspelmannen och innehavaren av Zorn-märket, Mats Eden), jazz, balkanmusik och originalkompositioner – allt hopknutet med en jazzblå tråd som ger våra konserter en helt egen karaktär. Arangemangen är skräddarsydda för trion av bl.a. mästerarrangörerna Olof Helge, Håkan Andersson och Hans Delander.

Sommaren 2019 var vår mest lyckade till skillad från Corona sommaren 2020! I år kör vi!!

Så här tyckte några recensenter:

”Det är en njutning att sluta ögonen och följa musiken. Musik är känslor och stundtals var det så vackert att det knep i bröstet!”
Ystads Allehanda, Ulf Mårtensson.

”Musik av högsta klass i Mariestads Domkyrka. Stämningsfullt, virtuost och med glimten i ögat!”

Mariestads Tidning, Niclas Lindström.

”Moget och klangrik – ytterst välspelat med stor omsorg om hedersbegrepp som melodisk och harmonisk klarhet, dynamik och klanglig variation i tätt och nära samspel.

Nya Wermlands-Tidningen, Johnny Olsson.

www.plumbum.se