Komminister till Filipstads församling

Komminister 100%


Vi söker dig som vill arbeta i en landsbygdsförsamling med många kyrkor, fantastisk natur och ett glatt arbetslag.

Filipstad är en mindre kommun ca 10 400 invånare i nordöstra Värmland, med 6 mil till Karlstad som är länets centralort. Filipstads kommun har stora naturvärden, med mycket goda möjligheter till naturnära boende till rimliga kostnader. Kommunen satsar på framtiden med nybyggd skola, nytt badhus och ny idrottshall är också på gång.

Filipstads församling verkar inom hela kommunen och har 30 helårsanställda, och verkar i 7 kyrkor, och 2 kapell

Församlingen söker nu en komminister. 

Som församlingspräst hos oss blir du en del av ett kreativt arbetslag som värdesätter humor, rakhet och dialog. Du finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar samt drivs av att arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Tyngdpunkten i tjänsten kommer att vara att du jobbar mycket med barn och unga. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag, både i kyrkan och på andra arenor. Själavård och samtal är också en del av arbetet.

Du är prästvigd inom svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta tillvara människors engagemang och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi arbetar för att bygga upp det ideella arbetet.

Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. 

Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha förmåga att bygga relationer och kan skapa förtroendefulla samarbeten med såväl arbetskamrater, ideella och andra aktörer i samhället.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god administrativ förmåga

Eftersom Filipstads kommun och därmed församlingen innefattar ett stort geografiskt område, är B-körkort och tillgång till egen bil en nödvändighet för tjänsten.

Goda möjligheter finns för partner att hitta jobb, inom vård, skola och omsorg.

 


Ansökan med CV, prästbrev, meritförteckning och referenspersoner (3 ) via mail till: filipstads.forsamling@svenskakyrkan.se eller via post till Filipstads församling, Box 16, 682 21 Filipstad.

Välkommen med din ansökan.


Upplysningar om tjänsten fås av:

Kyrkoherde Jaana Pollari Lindström 070-57187 61

Kyrkorådets ordförande Leif Holmgren, 070-340 78 73

Fackliga företrädare:

Vision: Eva Bonander, 0560-272 09

KyrkA: Anders Ekelund Carlsson, 054-51 24 21