Vanliga frågor och svar om S:t Petri förskola

Vanliga frågor och svar

Jag är inte medlem i Svenska kyrkan. Kan mitt barn ändå gå i er förskola?

Svar:  Ja, alla barn är välkomna.

Vad är skillnaden mellan Eskilstuna kommuns förskolor och kyrkans förskola?

Svar: Eskilstuna församlings förskola är baserad på samma läroplan som kommunens förskola. S:t Petris förskola är en förskola med kristen profil, med fokus på värdegrundsarbete och att förmedla en kristen tradition. Förskolan vill vara så öppen och inkluderande att alla barn och vuxna, oavsett livsåskådning, ska känna sig välkomna.

Hur ansöker jag till förskolan?

Svar: Du kan skicka in anmälan om köplats, vi förmuläret på föregående sida. Birgitta Barius kommer sedan att kontakta dig. Du kan också välja att ladda hem ett formulär till din dator och maila din ansökan till oss eller skriva ut och skicka per post.

Vart ligger förskolan?

Svar: Lindövägen 18 i Slagsta, Eskilstuna.

Hur många barn får plats?

Svar: Det finns plats för 55 st barn uppdelade på tre grupper.

Lagar förskolan sin egen mat?

Svar: Nej, men vi tänker på närodlat och ekologiskt så långt som möjligt. Hållbar utveckling och Fair Trade är också viktigt för oss.

Hur fungerar inskolningen på förskolan?

Svar: Det kommer personalen på förskolan att sköta om. Förskolechefen ansvarar för att tillsammans med personalgruppen göra en aktuell verksamhetsplan.

Vad är det för avgifter?

Svar: Vi följer Eskilstuna kommuns regler för avgifter. Läs om Eskilstuna kommuns ansökan, kö och regler här.

Vem bekostar ombyggnaden av kyrka till förskola?

Svar: Ombyggnationen av den nedre våningen av S:t Petri kyrkan står Eskilstuna församling för. Kyrkan har stått tom under många år och inte används. Nu har vi hittat en användning för den som också kommer att bära de övriga fastighetskostnaderna där. För att driva verksamheten förskola får vi en ersättning av Eskilstuna kommun.

Jag är intresserad av att veta mer om S:t Petri förskola. Hur gör jag?

Svar: Du kan kontakta oss via eskilstuna.forskola@svenskakyrkan.se eller ringa förskolechef Birgitta Barius på 016-40 33 679.