Samtal och gemenskap

Vi har många olika grupper och verksamheter där du kan umgås med andra, gå på föreläsningar, lära dig ett nytt hantverk, fika, lyssna på musik eller samtala om allt möjligt. De flesta verksamheterna är öppna för alla och kräver ingen föranmälan.

Språkcafé

Nyanlända/invandrare/flyktingar och svenskar umgås, fikar och övar på det svenska språket tillsammans. Tisdagar kl. 13:30.

Föranmälan krävs.

Kontakt: Carmen Paredes, 016-40 33 691

Bergagården

Tisdagssoppan

En mötesplats för pensionärer och daglediga. Här får du träffa gamla och nya vänner, prata, skratta och umgås en stund. Varje träff har olika innehåll, det kan vara musik eller föredrag. För en 30kr serveras god soppa, kaffe/te med hembakad kaka.

Vi träffas en gång i månaden. Kl.12.00-14.00

Kontakt: Håkan Johansson, 016-62304

Fors församlingshem

Café himmelriket

Café Himmelriket är en mötesplats med fikaträffar en gång i månaden. Caféet vänder sig till hbtq-personer, vänner och familj i alla åldrar. Det spelar ingen roll om du är homo, cis, queer eller trans - här finns inga normer för vem du är.

Du kan själv önska vad som ska hända på kommande café. Vi försöker också att ha Springpride som vårens roliga festlighet och där din delaktighet i en öppen kyrka är viktig. Kom och var med och planera för Springpride på våra caféträffar.

Café Himmelriket träffas i Fors församlingshem. Du hittar de aktuella öppettiderna för Café Himmelriket i kalendern.

Kontakt:
Malin Söderlindh
Telefonnummer: 016-40 33 691
Mejl: malin.soderlindh@svenskakyrkan.se

Finska daglediga/Päivävapaat

Päiväpiiri joka toinen maanantai, klo 13.00-15.00 Tilaisuus on avoin kaikille, joilla on mahdollisuus tulla päiväsaikaan. Kahvitarjoilun tuotto Inkerin kirkon hyväksi. Tervetuloa!

Lisätietoja: Kirsti Juhola, 076-1144528

Meditation

I vår djupmeditation med rötter i österländsk tradition lär du dig att finna din inre stillhet. Ordlöst utan krav.

Tisdagar 19:30.

TAKE A BREAK

"Take a break - Time to breathe"

Att ta en paus, "take a break", är viktigt. Vi är många som stressar. Livet rusar på.

Det är svårt att hinna med sig själv. Här får vi en dag tillsammans, utan krav.

En dag i stillhet för vila och eftertanke, en dag att andas.

Vi börjar med gemensam frukost kl 8.30.

Därefter ägnar vi en stund åt andlig vägledning där vi lyssnar till en bibeltext och låter

den speglas i våra liv. Dina tankar får sedan ta sig uttryck i eget skrivande.

Innan lunch går vi in i retreatens tystnad och får under eftermiddagen tid för egen

reflektion och stillhet. Dagen avslutas kl 16.30.

Vårens datum 2020 i S:t Andreas kyrka

Lördag 29/2, Fredag 27/3, Lördag 25/4. Fredag 29/5

Anmäl dig senast en vecka innan aktuell retreat: 016 - 40 33 668 Pia Wikström

Dagen är kostnadsfri. Antalet deltagare är begränsat.

Ledare:

Pia Wikström, diakon

016 - 40 33 668, pia.wikstrom@svenskakyrkan.se

Amelie Junger, diakon

016 - 40 33 603, amelie.junger@svenskakyrkan.se

Café tillsammans

En öppen mötesplats för invandrarkvinnor varje tisdag och torsdag kl 14:00.

Kontakt: Touba Rezai, 016-4033690

Hantverksgruppen

Grupp för daglediga och pensionärer. Vi pysslar, samtalar och arbetar för Svenska kyrkans internationella arbete genom våra aktiviteter och evenemang.

Torsdagar kl. 13:30.

Kontakt: Anna Fagerberg, 016-40 33 677, anna.s.fagerberg@svenskakyrkan.se

Språkcafé

Kom och öva på svenska och prata om hur det svenska samhället fungerar.

Vill du öva på det svenska språket och lära dig att använda det i din vardag? Kom och fika tillsammans med oss och träffa nya vänner!

Måndagar kl. 10:00-12:00 och onsdagar 13:30-15:30.

Alla är välkomna - vi lär oss tillsammans!

Kontaktpersoner:

Touba Rezai, 016-403369

Anna Fagerberg, 016-40 33 677, anna.s.fagerberg@svenskakyrkan.se

S.t Petri kyrka

S:t petri syförening

En samvaro där alla är välkomna.
En möjlighet att handarbeta, hantverk eller bara dela gemenskapen.
Vi träffas varannan onsdag i Klosters församlingshem 13-16.00. Välkommen!

Verksamhet i utomkyrkliga lokaler