Other languages with Google Translate

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Samtal och gemenskap

Vi har många olika grupper och verksamheter där du kan umgås med andra, gå på föreläsningar, lära dig ett nytt hantverk, fika, lyssna på musik eller samtala om allt möjligt. De flesta verksamheterna är öppna för alla och kräver ingen föranmälan.

Språkcafé

Nyanlända/invandrare/flyktingar och svenskar umgås, fikar och övar på det svenska språket tillsammans. Tisdagar kl. 13:30.

Föranmälan krävs.

Kontakt: Carmen Paredes, 016-40 33 691

Bergagården

Tisdagssoppan

En mötesplats för pensionärer och daglediga. Här får du träffa gamla och nya vänner, prata, skratta och umgås en stund. Varje träff har olika innehåll, det kan vara musik eller föredrag. För en 30kr serveras god soppa, kaffe/te med hembakad kaka.

Vi träffas en gång i månaden. Kl.12.00-14.00

Kontakt: Håkan Johansson, 016-62304

Fors församlingshem

Café himmelriket

Café Himmelriket är en mötesplats med fikaträffar en gång i månaden. Caféet vänder sig till hbtq-personer, vänner och familj i alla åldrar. Det spelar ingen roll om du är homo, cis, queer eller trans - här finns inga normer för vem du är.

Du kan själv önska vad som ska hända på kommande café. Vi försöker också att ha Springpride som vårens roliga festlighet och där din delaktighet i en öppen kyrka är viktig. Kom och var med och planera för Springpride på våra caféträffar.

Café Himmelriket träffas i Fors församlingshem. Du hittar de aktuella öppettiderna för Café Himmelriket i kalendern.

Kontakt:
Malin Söderlindh
Telefonnummer: 016-40 33 691
Mejl: Malin Söderlindh

Finska daglediga/Päivävapaat

Päiväpiiri joka toinen maanantai, klo 13.00-15.00 Tilaisuus on avoin kaikille, joilla on mahdollisuus tulla päiväsaikaan. Kahvitarjoilun tuotto Inkerin kirkon hyväksi. Tervetuloa!

Lisätietoja: Kirsti Juhola, 076-1144528

Meditation

I vår djupmeditation med rötter i österländsk tradition lär du dig att finna din inre stillhet. Ordlöst utan krav.

Tisdagar 19:30.

Kontakt: Gert Olsson, 016-40 33 634

TAKE A BREAK

Att ta en paus, "take a break", är viktigt. Vi är många som stressar. Livet rusar på. Det är svårt att hinna med sig själv. En dag i stillhet för vila och eftertanke, en dag att andas.

Vi börjar med en gemensam frukost kl 8.30. Därefter ägnas förmiddagen åt andlig vägledning, där vi delar tankar utifrån en bibeltext. Dina tankar får sedan ta sig uttryck i skrivande och målande.

Innan lunch går vi in i retreatens tystnad, och får under eftermiddagen tid för egen reflektion och stillhet. Dagen avslutas 16.30.

Höstens datun i S:t Andreas kyrka:

lördag 29 september, fredag 26 oktober, lördag 24 november, fredag 14 december

Kontakt: Anmäl dig senast fredag innan aktuell retreatdag.
eskilstuna.bokning@svenskakyrkan.se eller 016-40 33 750
Dagen är kostnadsfri. Deltagarantalet är begränsat.

Pia Wikström, diakon
Telefonnummer: 016-40 33 668
Mejl:  pia.wikstrom@svenskakyrkan.se

Mary Lindgren Carlsson, präst
Telefonnummer: 016-40 33 631
Mejl: mary.lindgren.carlsson@svenskakyrkan.se

Café tillsammans

En öppen mötesplats för invandrarkvinnor varje tisdag, onsdag och torsdag kl 14:00.

Kontakt: Touba Rezai, 016-4033690

Hantverksgruppen

Grupp för daglediga och pensionärer. Vi pysslar, samtalar och arbetar för Svenska kyrkans internationella arbete genom våra aktiviteter och evenemang.

Torsdagar kl. 13:30.

Kontakt: Magnus Andersson, 016-40 33 670

Språkcafé

Nyanlända/invandrare/flyktingar och svenskar umgås, fikar och övar på det svenska språket tillsammans. Måndagar kl. 10:00.

Föranmälan krävs.

Kontakt: Touba Rezai, 016-403369