Sändningar från Svenska kyrkan Eskilstuna

Här kan du se sändningar från våra församlingar

"Att tro, det är väldigt enkelt. Men att leva sin tro, det är inte så himla enkelt." Kyrkoherde Johan Hedlund

Andra söndagen i fastan

Fastlagssöndagen med tema: Kärlekens väg

Fastlagen är de tre dagarna före askonsdagen. Detta är kalasdagarna inför fastan då man med rejält festande tar avsked av vardagen och går in i fastetidens enkelhet och avhållsamhet. Falstlagen lyfter fram det goda i livet och kan också firas som en tacksamhetsfest för allt det goda Gud gör och ger. Vi får höra Ulrika Johansson, Erika Wistrand och Richard McGovern, musiker i Tunafors församling.

Första söndagen i fastan

Temat för första söndagen i fastan är ”prövningens stund”. Aldrig har väl det temat känts så aktuellt som just i år. Per Kallin Pålsson leder oss in i fastan, Johan Hedlund sjunger litanian, Richard McGovern spelar orgel.

Julhälsning från Öppna förskolan i S:t Ansgars församling

God Jul på er! Här kommer en julhälsning från Öppna förskolan i S:t Ansgars församling. Öppna förskolan är tyvärr inställd just nu på grund av rådande pandemi. Följ oss gärna här på Facebook eller på svenskakyrkan.se/eskilstuna för att ta del av våra digitala sändningar.

Richard McGovern och Ulrika Johansson är musiker i Tunafors församling, här presenterar de psalm 104 på sitt alldeles egna sätt. För oss alla på tredje advent!

Orgelimprovisation över psalm 104