Eskilstuna församling

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna församling Besöksadress: Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Lediga tjänster

Eskilstuna församling bedriver ett modernt församlingsarbete och har med sina 35 000 medlemmar många olika verksamheter och ambitioner. Församlingen är en av Sveriges största. Eskilstuna församlings vision är att vara öppen, berörande och angelägen.

Administratör till begravningsverksamheten

I rollen som administratör arbetar du huvudsakligen med service mot gravrättsinnehavare och med kontinuerlig ärendehantering inom begravningsverksamheten.

Du registrerar i gravboken och diariet, skickar gravbrev till innehavare, upprättar rapporter, bokar gravsättningar, hanterar serviceavtal och fakturor samt arkivering. Du kommer även att arbeta lite med publicering på externwebben.

Du kommer att ingå i ett team på två varför vi ser att du tycker om att samarbeta och jobba i team.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Officepaketet, administrativ erfarenhet och färdigheter i administrativa system. Det är meriterande om du har jobbat med begravningsverksamhet tidigare. Det är också meriterande om du har erfarenhet från publiceringsverktyg för externwebb. 

Vi vill ha din ansökan senast 2017-11-17. Läs mer och ansök här!

Finsktalande församlingspräst

Arbetsbeskrivning

Eskilstuna församling söker en finsktalande församlingspräst. Du arbetar både i finsk- och svensktalande verksamheter. Du bidrar till utveckling av den sverige-finska verksamheten i församlingen och är samordnande för den. Du ansvarar för gudstjänster, andakter, själavårdssamtal och kyrkliga handlingar i samarbete med diakon, organist och pedagog.

Vi söker dig som utmanas av det enkla och viktiga församlingsarbetet, där du får använda dig själv som ett redskap i samverkan med andra medarbetare och volontärer.

Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga. Du är drivande, tänker nytt och utmanas av att arbeta i de små sammanhangen i en stor organisation. Du har god kommunikativ förmåga samt arbetar lösningsfokuserat.

Vi vill ha din ansökan senast 2017-11-12. Läs mer och ansök här!

Diakoner

Vi söker två diakoner till Ansgars- och St Pauli kyrka. Du kommer ingå i arbetslaget för respektive kyrka och tillsammans arbeta med vår gudstjänstutveckling för det lokala sammanhanget och diakonin i närområdet. Vi söker dig som är vigd till diakon och har som erfarenhet från yrket. Du bör kunna hantera komplicerade kontakter och situationer och trivas med att arbeta både ensamt och i arbetslag/team.

Vi vill ha din ansökan senast 2017-11-12. Läs mer och ansök här!

Kreativ musiker

I tjänsten ingår följande: Gospelkören Tomas Gospel med ca 50 medlemmar, barnkören Andedraget från förskoleklass – åk 2, Spirit åk 3-6. Du ingår i församlingens barnkörsteam där du samarbetar med andra musiker. Arbete med gudstjänsten sker i samarbete med präster, körer, volontärer, professionella musiker och amatörer. Din arbetsplats kommer att vara Tomaskyrkan och S:t Andreaskyrkan.

Vi lägger stor vikt vid att du behärskar både orgeln och pianot som instrument i gudstjänsten och i kyrkliga handlingar. Vi ser gärna att du behärskar gospel som tonspråk. Du kommer att vara medarbetare i yrkesgruppen musik, som består av en verksamhetschef, tre organister och sju kantorer.

Eftersom tjänsten är en visstidsanställning på 1 år är vi flexibla med innehållet i tjänsten. Vi ser gärna att du har stor bredd som musiker men är öppna för vad just du kan bidra med. Det är också möjligt att söka den som deltid om inte 100 % är möjligt för dig. Vi är öppna för förslag. Ansök senast 2017-03-11
Läs mer och ansök här! 

Församlingschef till en av församlingarna i Eskilstuna pastorat

2018 bildar Eskilstuna församling ett pastorat. Vi söker därför en församlingschef till landsbygdsdelen i Eskilstuna pastorat, Västra Rekarne församling.

Västra Rekarne församling bärs av traditioner, kyrkan mitt i byn. En församling i pastoratet som tänker nytt och effektivt med en kompetent stödfunktion som gör det möjligt att ha stort fokus på det pastorala arbetet.

Är du nyfiken, driven och modig både i ditt ledarskap och ämbete? Är du präst eller diakon med chefs- och ledarskapsutbildning? Läs mer och ansök här!

 Vi söker timvikarier till vår förskola!

2017 startade Eskilstuna församling S:t Petri förskola. Förskolan finns i S:t Petri kyrkas lokaler som ligger i Slagsta. Vår förskola är en förskola med kristen profil. Förskolan drivs av Eskilstuna församling och har just nu ca 30 barn som är fördelade på två avdelningar, varav en för lite mindre barn. 

Är du förskollärare eller barnskötare och är intresserad av att arbeta hos oss?
Läs mer och ansök här eller ring Birgitta Barius som är förskolechef för S:t Petri förskola. Hon finns att nå på 016-40 33 679.

volontär

Vi söker  alltid volontärer i Eskilstuna församling. Vill du bli volontär, läs mer här.