Klosterkyrkogården

Här kan du läsa mer om Klosterkyrkogården

En stor del av kyrkogården är gravplatsindelad. Återlämnade urngravar återupplåtes på nytt 25 år efter sista gravsättningen. Inga kistgravar återupplåts. Gravsättning i kistor sker i befintliga familjegravar. Det finns även en minneslund och askgravlund på Klosterkyrkogården.

Klosterkyrkogården är belägen där det gamla Johanniterklostret en gång låg. Kyrkogården invigdes år 1834 och ersatte begravningsplatsen vid Fors kyrka. Inom kyrkogården finns cirka 260 kistgravar och 4 300 urngravar.
Församlingarnas första krematorium låg på Klosterkyrkogården och togs i bruk 1934. Krematoriet revs 1970 och fyra år senare invigdes en minneslund på den plats där krematoriet hade legat. I minneslunden har cirka 3000 askor gravsatts.