Eskilstuna

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gravsättning och gravskick

Anhöriga kan välja mellan en kistgrav, urngrav, askgravplats, askgravlund och minneslund. 

Kistgrav

Efter begravningsgudstjänsten bärs kistan ut till vald gravplats där jordsättning och avsked hålls. Vid kistgravar begravs stoft som inte har kremerats. Graven kan förses med en sten, gravutsmyckning och plantering.

Urngrav

I urngraven begravs stoft som har kremerats. Urnan förvaras i församlingen tills dag, tid och plats är bokad. Man får som anhörig vara med under urnsättningen. Graven kan förses med en sten, gravutsmyckning och plantering.

Askgravplats

Askgravplatserna en skötselfri gravplats med sten och namnplatta. I askgravplatsen begravs stoft som har kremerats. Urnan förvaras i församlingen tills dag, tid och plats är bokad. Man får som anhörig vara med under urnsättningen. Det är tillåtet att sätta snittblommor, ljus och kransar (ej plantera) .

Gravrätten är på 25 år, därefter kan den förlängas med 15 år. Det går även att köpa skötsel av graven. Begagnade gravstenar kan köpas för om huggning.

Minneslund

I minneslunden är gravsättningen anonym. Det är en gemensam plats att gå till där man kan minnas, tända ett ljus eller sätta snittblommor (ej plantera). Man får som anhörig inte närvara vid urnsättningen. Församlingen meddelar när den anhöriga är gravsatt.