Coronaviruset och vår verksamhet

Från och med tisdagen den 24 november får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 8 deltagare (inkl. tjänstgörande personal). Vid begravningar gäller max 20 personer exklusive tjänstgörande personal.

Så långt det är möjligt fortsätter Svenska kyrkans Eskilstuna pastorats församlingar att hålla öppet och fira gudstjänst. Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 pausar Eskilstuna pastorat tillsvidare alla övriga öppna verksamheter.

Här hittar du samlad information om vad som gäller Svenska kyrkan Eskilstuna pastorats verksamheter. Gäller från och med tisdagen den 24 november.

  • Vi fortsätter döpa och viga. Max 8 personer närvarande (inkl. tjänstgörande personal).
  • Söndagarnas gudstjänster fortsätter som vanligt utifrån rådande regler om max 8 personer
    (inkl. tjänstgörande personal).
  • Vi är fortsatt medvetna om människors behov av samtal och stöd vilket innebär att vi fortsätter med enskilda samtal via telefon eller digitalt

Följande gäller för begravningsverksamheten från och med tisdagen den 24 november:

  • Maxantalet i våra kyrkor och kapell: Gäller max 20 personer exklusive tjänstgörande personal.
  •  Anhöriga får ej närvara vid kremation.
  • Visningsrummet kommer att vara stängt. (Visning kan ske i Stillhetens kapell efter överenskommelse)
  • Vi tar inte emot besök som inte är bokade, på våra kontor på begravningsplatserna. Endast bokade besök, max 2 personer/besök
  • Följ anvisningar och anslag på plats.

Öppet i våra kyrkor
Vi har utökat öppettiderna och närvaro av präst, diakon eller annan anställd i våra kyrkor. Många frågor eller oro kan uppstå pga. Corona-viruset. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att vända dig till oss för att prata.
Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Att hålla avstånd är att visa omtanke! 
Det är mycket du kan göra för att bromsa spridningen av covid-19. Håll avstånd och undvik trängsel. Tvätta händerna ofta. 

Klosters kyrka är öppen:  Vardagar 10-16, lördagar 10-15 och söndagar 10-14.

Fors kyrka är öppen:  Måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar 11-15, onsdagar 13-15, lördagar 11- 15 och söndagar 10-14.