Textilateljén

Textilateljéns verksamhet syftar till att jobba långsiktigt med integrationen och hjälpa människor vidare ut i arbetslivet. Läs mer.

Textilateljén i Bergsjöns kyrka är en del av verksamheten ENVIS - En väg in i svenska samhället.

Textilateljéns verksamhet syftar till att jobba långsiktigt med integrationen och hjälpa människor vidare ut i arbetslivet. Det finns en önskan att ge människor möjlighet till arbete istället för flera år av praktik. Många av deltagarna har ett gediget hantverkskunnande som Sverige börjar tappa. Vi arbetar med hållbarhet och att ta vara på de resurser som finns, i vårt fall textilier som slängts. Intresset för återvinning ökar i samhället.

Textilateljén startade sin verksamhet i augusti 2016. Den har varit finansierad av Social resursförvaltning vid Göteborgs kommun och nu senast av fondmedel från Ingeborg och Knut J:son Marks stiftelse. Ateljén är igång måndag till torsdag mellan 9-15.
För mer information kontakta:

Textilier sökes!

Det behövs textilier till Textilateljén i Bergsjöns kyrka. De ska vara rena och fräscha och gärna i bomull, lin, ull eller viskos. Tack på förhand! Lämna i ateljén måndag till torsdag mellan 9-15.