Samlingssida Covid-19

Nu öppnar vi för friluftsgudstjänster i sommar. Varje söndag! -Stöd och hjälp i samband med Corona. -Gudstjänst och andakt hemma.

Förändringar i pastoratets verksamheter:

(Uppdateras kontinuerligt)

Nya uppdateringar (19 juni):

• I juni, juli och augusti firar vi friluftsgudstjänst varje söndag. Det innnebär att Du är välkommen på gudstjänst om Du är frisk. Ta gärna med kaffekorg, paraply för säkertsskull och gärna något att sitta på. Sommarns kalender finns på hemsidan och här.
  • Fredagar i juli är Du välkommen till Bondstorps kyrka. Vi har sommarandakt kl 18 utanför kyrkan.
  • Vi genomför gemenskapsasktiviteter i Vaggerd i sommar. Utomhus. Info finns här.
  • Inspelade andakter och gudstjänster finns kvar på facebook och youtube. Se mer här.
  • Vaggeryds kyrka är öppen helgfria vardagar 8-15. Kyrkan är öppen för enskild bön och ljuständning.
  • Vi firar morgon- och eftermiddagsböner, helgfria vardagar i Vaggeryds kyrka i så stor utsträckning som möjligt. Under semestertid har vi svårare att bemanna. Du är välkommen in att hålla andakt.
  • Övriga kyrkor i pastoratet har sommaröppet:
    • Bondstorp kl. 8-20
    • Byarum kl. 8-19
    • Svenarum kl 7-16 vardagar

På grund av smittläget ber vi dig att du stannar hemma om du känner dig det minsta sjuk.

När du besöker våra verksamheter är det viktigt att vara extra noga med att tvätta händerna, nysa/hosta i armvecket och hälsa på andra sätt än den vanliga handhälsningen (eller andra hälsningar med kroppslig beröring).

Om myndigheternas rekommendationer ändras kommer vi att anpassa vår verksamhet utifrån dessa.

Information från Svenska kyrkan Växjö stift finns här.

Vår biskop Fredrik Modéus uppmanar oss att be:

Gud, ta hand om vår oro.
Hjälp oss till omsorg om varandra.
Låt inte viruset sprida sig.
Tack för kyrkans trygga rum.
Vi överlämnar oss i dina händer.
Amen.

Mikael Svenningsson