Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris ser vi att människor behöver få mötas och få stöd och hjälp i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer vi inte in - vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar Svenska kyrkans verksamhet.

Sidan uppdaterades senast

Tisdag 8 april kl. 12.09.

Kyrkan är öppen så långt det är möjligt

I nuläget fortsätter församlingarna med många av sina verksamheter och med att fira gudstjänst, men med olika anpassningar. Vi väljer att inte ställa in gudstjänster, konserter och annan verksamhet i första hand, utan att ställa om.

Samtidigt som våra församlingar håller öppet så långt det är möjligt, följer vi noga Folkhälsomyndighetens anvisningar.

Vi försöker genomföra våra arrangemang och gudstjänster på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt. Bland annat genom att ha få deltagare på plats i lokalerna. Alla är fortfarande välkomna att ta del av våra digitala gudstjänster och andra arrangemang.

Kyrkan möter dig där du är

En del gudstjänster och arrangemang kan flyttas från fysiska platser till digitala. Alla arrangemang finns i Svenska kyrkans digitala kalender. Många församlingar finns också på Facebook. Vill du kan du också fira en enkel gudstjänst eller andakt hemma.

Hos oss kan du få hjälp och stöd

Om du behöver någon att prata med så finns vi här för dig. Du kan till exempel chatta med jourhavande präst.

Din församling kan stötta dig på många sätt. Du kan till exempel får hjälp med att handla mat och hämta ut medicin om du hör till en isolerad riskgrupp.

Nyheter om Svenska kyrkan och coronaviruset