Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.
Foto: Alex Giacomini

Svenska kyrkan i coronatider

Coronapandemin påverkar verksamheten i Svenska kyrkan. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens anvisningar.

Sidan uppdaterades senast

Tisdag 28 september.

Regeringen tar bort regeln om begränsat antal deltagare från och med 29 september 2021. Även om restriktionerna lättar fortsätter vi att anpassa Svenska kyrkans verksamhet för att minska risken för smittspridning.

Svenska kyrkans församlingar följer Folkhälsomyndighetens anvisningar.

Svenska kyrkans församlingar utomlands har också anpassat sin verksamhet för att minska risken för smittspridning.

Hör av dig till din församling för att få reda på vilka förutsättningar som gäller just där.

Hitta din församling

Svenska kyrkan uppmanar till vaccinering

Kyrkan möter dig där du är

En del gudstjänster och arrangemang sker på plats, andra sker digitalt. Alla arrangemang finns i Svenska kyrkans kalender. Många församlingar finns också på Facebook. Vill du kan du också fira en enkel gudstjänst eller andakt hemma.

Hos oss kan du få hjälp och stöd

Om du behöver någon att prata med så finns kyrkan här för dig. Du kan till exempel prata med en präst eller diakon, chatta med jourhavande präst eller kontakta sjukhuskyrkan. Din församling kan stötta dig på flera sätt.

Hitta din församling

Medmänsklighet behövs mer än någonsin

Medmänniskor har vi både nära oss och långt bort. Få tips om hur du kan hjälpa någon du känner, när ni inte längre kan vara nära varandra. Men du behövs också för människor som lever i utsatthet i andra delar av världen. Nu behövs medmänskligheten mer än någonsin.

Nyheter om Svenska kyrkan och coronaviruset