Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Detta oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps. Dopet är en fest för det underverk alla människor är.

Välkommen att kontakta oss för att boka en doptid eller ställa frågor.
Ring eller fyll i formuläret nedan för att enkelt anmäla intresse om dop.

Boka dop genom att ringa oss på 060-55 36 50
Telefontid:
Tisdag 10-12 och 13-15
Onsdag  13-15
Torsdag 10-12 och 13-15
Fredag 10-12

Fyll i formuläret nedan för att enkelt anmäla intresse om dop. Tänk på att dopet inte är bokat förrän vi hört av oss till dig.

Våra doptider är vanligtvis lördagar kl 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 och 17.00 och söndagar kl 13.00. Önskar du en annan dag eller tid så försöker vi ordnar det med!

Själva dopet kostar ingenting. Du kan boka dop i Nya eller Gamla kyrkan. Alnö församling står för präst och musiker. Prata med oss på bokningen om du önskar att dopet ska äga rum på en annan plats.

Efter att du bokat dop
I god tid innan dopet tar prästen kontakt med dig och bokar in en tid för dopsamtal. I dopsamtalet förbereder och planerar ni dopgudstjänsten tillsammans, ni väljer psalmer, om ni vill ha faddrar till barnet, kanske vill någon läsa en dikt. Dopsamtalet är tillfället att ta upp det du funderar på. Du kan läsa mer om dopgudstjänsten här svenskakyrkan.se/dop

Dopminne och ett dopljus
Ni får ett dopminne och ett dopljus som tänds vid dopet. Fira gärna dopdagen varje år genom att tända dopljuset. Tar dopljuset slut så hör av er så får ni ett nytt.

Del av något större
Dopet är en betydelsefull tradition där den som döps uppmärksammas och
välkomnas in i gemenskapen av familj, släkt och vänner. Dopet är också ett sakrament, en helig handling där Guds kärlek bekräftas och där den som döps blir en del av ett större sammanhang som går genom tid och rum. Det är en gemenskap som bär genom hela livet.

Kyrkor, kapell och församlingsgård

I Alnö församling finns det två kyrkor, ett gravkapell och en församlingsgård.

Spikarö kapell

Funderar du på att ha dopet i Spikarö kapell är det bra att veta att det är en ideell förening utan statligt stöd och tillhör inte Svenska kyrkan. Det innebär att du ansvarar för att ordna med präst och eventuell musiker. Läs mer på Spikarö kapells hemsida.