Hej husfar!

"Jag är ruskigt taggad", säger David Erlingborn om sitt nya jobb. Foto: Göran Billesson

I början av september börjar David Erlingborn som så kallad husfar i Åkerbo församling. Det är en nyinrättad tjänst som bland annat innebär att han kommer laga mat till barnen på församlingens förskola Duvan i Tallboda.

David har ett brett register av branscherfarenhet. Utöver sin kockutbildning har han hunnit med att bygga upp en restaurangverksamhet från grunden, varit kökschef på Harrys, arbetat i Stockholm och i fjällen. Dessutom drivit egen restaurang på Harstena i S:t Annas skärgård. Han har också arbetat på konferensanläggningen Rimforsa strand, en erfarenhet han ser som särskilt värdefull för uppgiften i Åkerbo. Där finns en grundsyn som värderar närproducerat och långsiktigt hållbarhetstänkande.

Han ser mycket fram mot att börja arbeta i Åkerbo församling. Dels eftersom han längtar efter att få laga mat igen, efter några år som avdelningschef, dels för att kyrkan har en potential att påverka med näringsriktig mat med eftertanke.

David kommer framför allt att arbeta i Samlan i Tallboda och se till att barnen på förskolan Duvan får god och nyttig mat. Han kommer även ha överblick för all mat som serveras - från fikor till soppluncher - och vara arbetsledare för församlingens värdinnor.

Välkommen David!

Text: Maria Bergendahl