Svenska kyrkan Växjö

En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. Svenska kyrkan Växjö är en mötesplats för alla människor.

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva
Någon tänder ett ljus i en ljusbärare.

Höstens gudstjänstprogram

Kom till kyrkan för gudstjänster och gemenskap. Här hittar du hela höstens program för alla kyrkor i Svenska kyrkan Växjö.

Logga Musikhjälpen

Vi stödjer Musikhjälpen - ingen ska behöva dö av hunger

Mellan 11-17 december pågår Musikhjälpen. Då kommer Sveriges radio att sända radio live från en glasbur på Stortorget i Växjö eller kärlekens torg som man tillfälligt döpt om det till.

Olika gravskick

Gravplatsen

Vem tar hand om graven? Vem, eller vilka, bestämmer? Vad betyder gravskick och gravrätt? Vad är en minneslund? - Här får du svar på många frågor kring hur det fungerar kring graven och gravplatsen.

Sjösås gamla kistkvarter

Kyrkogårdar och begravningsplatser

Utöver de kristna kyrkogårdarna finns det begravningsplatser för borgerliga begravningar och för dem som inte tillhör ett kristet trossamfund.

En person sitter och surfar på sin mobiltelefon.

Stöd och hjälp

Alla behöver vi hjälp någon gång. I Svenska kyrkan finns det alltid hjälp att få. Inga problem är för små och obetydliga eller för stora och oöverstigliga. Hit är du alltid välkommen, vart du än befinner dig i livet.

Diakonigåvan

Genom Diakonigåvan kan du hjälpa människor i din närhet. Med pengar från Diakonigåvan ger Svenska kyrkan Växjö stöd och hjälp åt människor som bor och lever i våra församlingar. Swisha till 123 526 1615

När löven faller - läs Trovärdigt digitalt

Trovärdigt är en tidning om tro och liv, som ges ut av Svenska kyrkan Växjö till alla boende inom pastoratet. I detta nummer tar vi emot senhösten. Löven faller vilket kan väcka många känslor. Vemod men också varma minnen. Kom ihåg att i de mest mörka tider tänds flest ljus.

Det är inte farligt att prata om döden

Skratt och gråt är nära varandra i samtalsgrupperna - Läs artikeln från Trovärdigt, direkt här på webben.

Svenska kyrkan Växjös vision är: En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan Växjö har över 50 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Mobiltelefon med hörlurar.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Växjö, våra församlingsexpeditioner och jourhavande präst. I menyn, under fliken personal, hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare.