Det här är Sofia

Sofia kyrka ligger belägen i en kyrkby i vackra Vitabergsparken på Söder.

Vägen är målet. Också i storstan kan friden vänta alldeles runt knuten. Varje sommar pilgrimsvandrar vi genom Söder.

Det vackra kyrkorummet lämpar sig till många olika aktiviteter. I kyrkan ska alla känna sig välkomna.

Ledorden för våra gudstjänster är inspiration, delaktighet och eftertanke. På bilden ses också vår nyligen ombyggda orgel, som vi är mycket stolta över!

Kulturen har en given plats i församlingen och vi har under åren satt upp flera hyllade pjäser och passionsspel.

Vi har något för barn i alla åldrar! Varför inte sjunga i kör och kanske träffa nya vänner?

Vi är hemförsamling åt ett dussin körer, från elit till nybörjare. Alla är välkomna!

Församlingen har ett musikaliskt liv av högsta klass, med regelbundna besök av artister från hela världen. Här spelar Henrik Arlestrand, musikdirektör.

Konfirmation kan se ut på många sätt i Sofia. Dansen frigör tankarna och ger tillgång till nya sätt att uttrycka vem man är och vad man tror. På bilden deltar Pär Friberg, konfirmandpräst

Sjöstadskapellet har blivit en naturlig mötesplats i Hammarby sjöstad.

Öppna förskolan erbjuder avslappnat umgänge med andra barn och föräldrar i församlingen. Den är gratis och öppen för alla.

Assisikonfan är en resa i både det inre och det yttre.

Vi syns och deltar i livet på Söder. Vi har mycket som vi vill berätta om, och Söderborna har många berättelser att lyssna på. På bilden Dag Lindberg, präst, och Johanna Wolf Öhman, kyrkoherde.

Dopet är en fest då vi tillsammans hälsar barnet välkommet hos oss. På bilden: Peter Sandin, präst.

Sofia kyrka är uppkallad efter Oscar II:s gemål, drottning Sofia. Den ritades av Gustav Hermansson 1899 och stod klar på sin kulle 1906.

Vi minns Estonia

Skapad: 2014-09-24 20:07:00

TV4-sänd minnesgudstjänst för Estonia.

Sofia kyrka, söndag 28 september kl 14
Präst Dag Lindberg,
Medverkande: Kristina Brandänge, präst och psykiater, Stockholmspolisens damkör, Daniela Westerlund, sång, Henrik Arlestrand, orgel

Helgens musik i Sofia

Skapad: 2014-09-04 14:30:00

Sofia kyrka lör 27/9 kl 15
Orgelkonsert
Gabriella Sjöström framför verk av Bach och Otto Olsson.

Sofia kyrka sön 28/9 Kl 18
Kör - och orkesterkonsert
Sofia kyrkokör och Sofia kammarorkester framför sitt program inför resa till Italien - Mass av Steve Dobrogosz samt verk av de Frumerie, Albrici, Pizzetti
Maria Kristenson, flöjt
Arne Johansson, dirigent

Sofiainitiativet uppmärksammas: Religionsdialog väcker känslor

Skapad: 2014-06-23 15:59:00
Religionsdialog från www.tidskriftenevangelium.se

Religionsdialog från www.tidskriftenevangelium.se Foto: Nora Bencivenni

Tidskriften Evangelium publicerar en diskussion om religionsdialog. Församlingens präst Maria Kjellsdotter-Rydinger, samtalar om projektet Tillsammans för Sverige och om projektet Guds Hus i Fisksätra, där en moské och en kyrka byggs sida vid sida.

Läs hela diskussionen här.

Tack för kollekten!

Skapad: 2014-09-11 11:49:00

Ekumeniskt arbete,  Kyrkornas Världsråd (KV)

...Fick 2 016 kronor från Sofia församlings kollekt i söndags. Tack alla som bidrog!

Ny gemenskap för utsatta

Skapad: 2014-04-14 13:17:00
Magnus Helmner driver Kafé i gemenskap i samarbete med församlingarna på Söder.

Kafé i gemenskap är en samlingsplats för utsatta att mötas, fika och umgås. Läs mer här.

FÖRSAMLINGSEXPEDITIONEN
Växel: 08-615 31 00