​Det här är Sofia

Sofia kyrka ligger belägen i en kyrkby i vackra Vitabergsparken på Söder.

Vägen är målet. Också i storstan kan friden vänta alldeles runt knuten. Varje sommar pilgrimsvandrar vi genom Söder.

Det vackra kyrkorummet lämpar sig till många olika aktiviteter. I kyrkan ska alla känna sig välkomna.

Ledorden för våra gudstjänster är inspiration, delaktighet och eftertanke. På bilden ses också vår nyligen ombyggda orgel, som vi är mycket stolta över!

Kulturen har en given plats i församlingen och vi har under åren satt upp flera hyllade pjäser och passionsspel.

Vi är hemförsamling åt ett dussin körer, från elit till nybörjare. Alla är välkomna!

Församlingen har ett musikaliskt liv av högsta klass, med regelbundna besök av artister från hela världen. Här spelar Henrik Arlestrand, musikdirektör.

Konfirmation kan se ut på många sätt i Sofia. Dansen frigör tankarna och ger tillgång till nya sätt att uttrycka vem man är och vad man tror. På bilden deltar Pär Friberg, konfirmandpräst

Sjöstadskapellet har blivit en naturlig mötesplats i Hammarby sjöstad.

Öppna förskolan erbjuder avslappnat umgänge med andra barn och föräldrar i församlingen. Den är gratis och öppen för alla.

Assisikonfan är en resa i både det inre och det yttre.

Vi syns och deltar i livet på Söder. Vi har mycket som vi vill berätta om, och Söderborna har många berättelser att lyssna på. På bilden Dag Lindberg, präst, och Johanna Wolf Öhman, kyrkoherde.

Dopet är en fest då vi tillsammans hälsar barnet välkommet hos oss. På bilden: Peter Sandin, präst.

Sofia kyrka är uppkallad efter Oscar II:s gemål, drottning Sofia. Den ritades av Gustav Hermansson 1899 och stod klar på sin kulle 1906.

Skapad: 2015-08-28 13:38:00

Helgen i Sofia kyrka

Skapad: 2014-09-04 14:30:00

Lördag 5/9 kl 15 Sofia kyrka
Orgelkonsert
Henrik Arlestrand spelar verk av Bach och Elgar

Söndag 6/9 kl 11 Sofia kyrka
Upptaktsgudstjänst
Vi firar nya terminen med mässa med små och stora. Efter gudstjänsten bjuds det på lunch och trevliga aktiviteter som tornuppstigning, orgelvisning samt presentation av höstens verksamheter. Medverkande: Barnkörer, vuxenkörer och ungdomsgrupp m fl. Predikan: Kyrkoherde Johanna Öhman

Skapad: 2015-08-28 13:42:00

Helgen i Sjöstadskapellet

Skapad: 2015-03-26 16:18:00

Söndag 6/9 kl 9.30
Frukost

Söndag 6/9 kl 10.30
Mässa
" Enheten i Kristus" Präst, Åsa Jakobsson. Musik, Erik Berglund och Kapellkören

Söndag 6/9 kl 14.30-16.00
Afternoon tea med nygräddade scones!

Söndag 6/9 kl 16.00
Söndagskonsert
Mozart med mera! Lyssna till ett program med härlig spännvidd. Njut av Mozarts sonat i G-dur samt verk av Piazzolla och Gershwin.
Mirjam Charas, violin, Martin Östergren, piano

Skapad:2015-03-26 15:28:00

Svenska kyrkan på Södermalm anordnar grupper där man tillsammans, och med hjälp av varandra, kan bearbeta sin sorg.

Läs mer om Samtalsgrupp för dig i sorg

Syriska flyktingar står i kö för att registrera sig vid en flyktinganläggning i Serbien. Foto: Aris Messinis/TT/AFP Photo Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Var med och stöd flyktingar i Europa

Skapad:2015-09-01 10:53:00

Nu går Svenska kyrkan in med stöd till flyktingar i Ungern och snart också till flyktingar i Grekland och Serbien. Vi stöder framför allt kvinnor och barn - en tredjedel av dem som flyr är under 18 år!

Var med och ge ditt stöd till skyddsboenden, rent vatten, hygienartiklar som sanitetsservetter och blöjor, varma filtar och kläder. Ditt stöd går också till samtal och aktiviteter för att hjälpa barn och vuxna att bearbeta svåra upplevelser.

Ge din gåva idag! >>

Kommunikationsträff för engagerade

Välkommen på "Kommunikationsträff för engagerade"! Vi träffas söndag 27 september kl 12.45-14.00 i Glasrummet i Sofia kyrka. Anmäl dig till Charlott Melin senast 14 sept.

Tel:08-615 31 00, charlott.melin@svenskakyrkan.se

Bokning av dop, vigsel och lokal sker på telefon: 08-6153150

Nya öppettider från 1 juni:

Expeditionen: mån-fre 9-15

Varje lördag kl. 15.00, lördagskonsert i Sofia kyrka

Varje söndag
kl. 11.00, mässa i Sofia kyrka
kl. 10.30, mässa i Sjöstadskapellet (från 30/8)

Läs Sofiabladet Nytt nr varje månad!

Prenumenera på Sofiabladet? Ring: 08-615 31 00
sofia.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi har en App!

Nu kan du se vad som händer i Sofia församling enkelt i din smartphone, vart än du är. Den finns att ladda ner gratis i Appstore eller Google Play.