Nordmarkens pastorat

I vardag och helg, glädje och sorg finns vi här för varandra - mitt i livet som det är. Varmt välkommen till Svenska kyrkan i Årjängs kommun och våra åtta församlingar.

Ledig tjänst som Kanslist/ Informatör

Vi söker nu en vikarie för ett år framåt som Kanslist/Informatör hos oss på Nordmarkens Pastorat!

Läs mer om tjänsten här: 
Vikariat Kanslist / Informatör Nordmarkens Pastorat

Kyrkringens årliga modevisning från NYA STUKET, inträde 50:-
Höstkonsert i Karlanda kyrka söndag 26 november kl. 17:00.

Hemsidan är under ombyggnad

Under en tid framöver kommer hemsidan vara under ombyggnad. Därav kan det vara sämre uppdateringar med affischer och bilder. 

Alla aktiviteter och gudstjänster finns i Kalendern längst ner på sidan. Ring gärna kyrklinjen på 0573-136 50 för uppdaterad information vad som sker i pastoratet varje vecka. 

Silbodals församlingshem är stängt tillsvidare p.g.a. vattenskador.
Luciatåg i Blomskog 2023.
Helgens ekumeniska gudstjänst i Equmeniakyrkan i Årjäng under marknadshelgen. Med Ida Löveborn från Equmeniakyrkan, Annika Borg och William Mackenrott från Svenska kyrkan och Anita Hermansson från Pingstkyrkan. Härlig gudstjänstglädje och gemenskap! Ida ledde gudstjänsten, Annika predikade, William sjöng och Anita spelade. Tack till alla som kom och delade gemenskapen.
Den 3 september installerades Matilda Helg från Sillerud som domprost i Uppsala Domkyrka vid en mycket högtidlig högmässa.” Några ur Silleruds församlingsråd uppvaktade med en symbolisk gåva och vi önskar henne all välgång i ämbetet. Här läser ärkebiskop Martin Modéus upp kungörelsen. Foto: Kerstin Svensson

Sorgegrupp för barn och ungdom

Om någon som står en nära dör förändras livet på många sätt. Under hösten kommer vi att starta en grupp för barn och ungdomar som har förlorat en nära anhörig, dvs en förälder eller ett syskon eller mor-farförälder om de har varit liknande vårdnadshavare med syftet att försöka hjälpa i sorgen. Arbetet görs i samarbete mellan Svenska kyrkan och Region Värmland och gruppen följer ett program som är lika var man än går i Värmland. Om du har ett barn/ungdom som förlorat en nära som du tror skulle ha hjälp av att träffa andra i samma situation så hör av dig! Förlusten behöver inte ha skett i närtid, för sorgen försvinner inte med tiden, som man tidigare har trott. Så om du tror att det kan finnas ett behov som vi kan hjälpa till med – hör av dig till:

Maria Carlsson, präst                0573-136 06

maria.carlsson6@svenskakyrkan.se

   

Friluftsgudstjänst på historisk plats, Peter Fjellstedts födelseplats. William Mackenrott stod för predikan och flöjtmusik och efteråt berättade Kjell-Åke Gunnarsson om Sillebotten och byalagets verksamhet. Regnet höll sig borta både under gudstjänsten och efterföljande fikastund.

Är du vår nya kollega?

Vi söker nu en komminister med kultur- och utbildningsinriktning.

Om oss

Nordmarkens pastorat ligger i gränstrakterna i sydvästra Värmland och utgörs av Årjängs kommun. Här finns åtta församlingar och nio vackra kyrkor. Totalt är vi över fyrtio anställda och du kommer att ingå i ett präst- och diakonkollegium bestående av sex personer i vigningstjänsten. 

Låter detta något för dig? Klicka på länken för att läsa mer!

Tjänsten komminister med kultur- utbildningsinriktning

Ernst Nilssons fond

Nu kan ni söka medel ur Ernst Nilssons fond. 

Här finner ni blanketten att fylla i och skicka in.
Ansökan Ernst Nilssons fond

 

Mejlas till: 
britta.olsson-sillen@svenskakyrkan.se

Eller skickas till:

Nordmarkens Pastorat 
Box 106
672 23 Årjäng

Helgmålsringning från Töcksmarks kyrka

För er som vill se SVT:s helgmålsrigning från Töcksmarka kyrka, så kommer länken här! 

Helgmålsringning från Töcksmarks kyrka

Tillfälliga säkringar av gravstenarna

På flera kyrkogårdar arbetar vi med att stötta de gravstenar som inte är godkända vid våra gravstenskontroller. Detta är för att skapa en säker miljö för både arbetare och besökare. Klicka här för att läsa mer om denna åtgärd.

Annika Borg

Välkommen kyrkoherde Annika Borg till Nordmarkens pastorat. Det kommer en intervju med Annika i Kyrknytt nr 4 som utkommer 24 november. Missa inte detta!

Kyrkans klassiker

Upptäck kyrkans tro och liv under ett kalenderår, gör Kyrkans klassiker. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra. När du är klar blir du inbjuden till biskopsgården i Karlstad för att fira!

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Gudstjänster från Karlstad domkyrka, SVT och Sveriges radio

Många församlingar och pastorat sänder gudstjänster digitalt. Här hittar du länkar till gudstjänster i Karlstads domkyrka, tv och radio.

Tidningen kyrknytt

Vår tidning Kyrknytt kommer ut fyra gånger per år och innehåller informaiton om kommande händelser men även tillbakablickar. Klicka här för att läsa Kyrknytt!