Foto: Magnus Aronson_Ikon

Svenska kyrkan i Huddinge

Här finns fyra församlingar: Huddinge, Sankt Mikael, Flemingsberg och Trångsund Skogås församling. Här finns mötesplatser för alla åldrar, gudstjänster, körer, trivselträffar, barngrupper och mycket mer. Välkommen!

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop i Huddinge

Kanske är det en ny liten människa som ska döpas eller så väljer du att döpas senare i livet – hur det än är, välkommen till dop i Huddinge!

Närbild på någon som korsar sina fingrar.

Teckenspråk

I Stockholm bor och vistas det människor som använder teckenspråk som sitt första språk. Stockholms stift har därför verksamhet på teckenspråk. Den är placerad i Huddinge församling.

Konfa i Huddinge

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Välkommen att läsa mer och anmäla dig till våra läger och grupper här på webben. Nu är anmälan öppen för 2024/2025.

Huddinge kyrka stängd på grund av renoveringar

Huddinge kyrka kommer att vara stängd den 9/9-6/10 på grund av renoveringar. Vi behöver även byta vattenröret till Huddinge kyrka och kyrkogården. Det innebär att det inte går att passera stora grinden in till kyrkogården och att parkeringen närmast kyrkogården är avstängd.

Bli medlem

Oavsett om du är medlem eller inte är du välkommen till kyrkan! Men som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

En blandad kör övar i en kyrka.

Körsångare sökes till Huddinge kammarkör och Diskantkören

Nu söker Huddinge kammarkör första sopraner och tenorer. Det finns även lediga platser i Diskantkören för barn i årskurs 4-6.

Öppen förskola i Klockargården

På grund av dränering i klockargården så ses vi istället på fredagar i Rådsparken klockan 10.00-11.30, sångstund 11.00.

Loppis för stor och liten i Klockargården

Kom och fynda eller sälj saker du själv inte längre har användning för på loppis i Klockargården söndag 13 oktober klockan 11.00-14.00.

Juniorerna i Mariakyrkan i Skogås

Juniorer är en grupp för dig i årskurs 3-6. Här får man vara kreativ, fundera på allt mellan himmel och jord och upptäcka tillsammans. Juniorerna träffas tisdagar 16.00-17.30 i Mariakyrkan i Skogås.

Utanför boxen - ny samtalsgrupp

Det finns mängder av spännande kristna tänkare som har tänkt annorlunda än de som bestämt i kyrkorna – utanför boxen helt enkelt. Välkommen till Mariakyrkan och till tre träffar i höst och tre i vår om några av dem!

Ungdomsgrupp 13+ i Skogås

Varje torsdag 18:30-21.00 träffas vi i ungdomslokalen i Mariakyrkan i Skogås och myser. Ingen anmälan, ingen kostnad - bara en plats där det är tillåtet att snacka om allt mellan himmel och jord.

Musiklunch i Segeltorps kyrka

På onsdagar kl 12:00 serveras det konserter med efterföljande sopplunch i Segeltorps kyrka.

Samtalsgrupp om Frälsarkransen i Vårby Gårds kyrka

Välkommen till en öppen samtalsgrupp där vi delar tankar kring tro och liv, med utgångspunkt från Frälsarkransen.

Stilla dag i Vårby Gårds kyrka

Välkommen till en Stilla dag för återhämtning och egen tid i gemenskap och tystnad lördag 19 oktober. Anmälan senast den 14 oktober.

Konsert och musik i Flemingsbergs kyrka

Här hittar du höstens konsertprogram i Flemingsbergs kyrka. Det blir allt från nordiska dansriter till Broadwaymusikal.

Föreläsning om Act: 150 år av internationellt engagemang

Vi uppmärksammar 150 år av internationellt engagemang. Välkomna söndag 29 september 12:30 i Flemingsbergs kyrka.

Mat från min gata – vi lagar mat tillsammans i Flemingsberg

Vi träffas varannan måndag för att laga mat tillsammans utifrån deltagarnas egna recept.

Överenskommelse om samarbete i Huddinge pastorat 2O22-2026.

Efter överläggningar har Arbetarepartiet Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänstern i Svenska kyrkan, Fria Liberaler i Svenska kyrkan och Miljöpartister i Svenska kyrkan de Gröna kommit överens om att samarbeta för att styra och utveckla Svenska kyrkan i Huddinge. 

Miljöarbete i Svenska kyrkan i Huddinge

Vi har ett ansvar för skapelsen, vi har bara en jord. Därför måste vi alla tillsammans arbeta för en hållbar framtid. Svenska kyrkan i Huddinge strävar efter att ha ett miljötänk i alla våra verksamheter och har fått miljödiplom.