Foto: Marcus Gustafsson

Bygdeå församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Robertsfors kommun och våra kyrkor i Bygdeå, Robertsfors, Ånäset och Överklinten. Här finns många olika sorters mötesplatser för alla åldrar där du kan finna glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

På gång

Nationell gudstjänst för fred – webbsänds från Uppsala domkyrka

Torsdagen 23 november klockan 19 bjuder ärkebiskop Martin Modéus in till en nationell fredsgudstjänst – i Uppsala domkyrka och här på webben. Bland de medverkande är talman Andreas Norlén och Uppsala katedralsångare. Var med i bönen om fred du också.

Två tända elljusstakar ligger i en kartong med julpynt.

Åkullsjöns Gospelgrupp sjunger in advent i Överklintens kyrka

Onsdag 29 november 19.00 tar vi fram stora adventslådan tillsammans med Åkullsjöns Gospelgrupp och välkomnar dig till årets första tillfälle att lyssna till sångerna vi längtar efter i höstmörkret.

En adventsstjärna lyser i ett fönster. Ett kyrktorn syns i bakgrunden.

Äntligen advent!

Den 3 december 11.00 firar vi första advent och ett nytt kyrkoår tillsammans. Säg välkommen till ljusens och längtans tid i Bygdeå kyrka, Robertsfors kyrka och Nysätra kyrka.

Nysätrakören håller julkonsert i Flarkens kapell

Lördag 2 december 18.00 är det dags för den första av årets stora julkonserter i Bygdeå församling. Välkommen till ett julmysigt Flarkens kapell.

Lysande julstjärnor mot en svart bakgrund.

Julkonsert med Robertsfors kyrkokör

Söndag 9 december 18.00 tar kyrkokören i Robertsfors sig an julens alla sånger. Välkommen till Robertsfors kyrka.

Julkonsert med Bygdeå kyrkokör

Lördag 16 december 18.00 startar den tredje och sista av årets stora julkonserter. Bygdeå kyrkokör bjuder på stämningsfull advent och julmusik i Bygdeå kyrka.

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Finns det någon mening med allt?

I samtalsgruppen Öppna kort. Här får du som är mellan 20 och 40 år chansen att dela de stora frågorna med andra som också letar efter svar, utan förutfattade meningar och krav.

Några personer sitter på bönpallar på små mattor, på stengolvet i en kyrka.

Meditation i Robertsfors kyrka

Tisdag 14 november är meditationen tillbaka igen. Både den som är van att meditera och nybörjare är lika välkomna att vara med. Läs mer om kristen djupmeditation här.

Mer advent

Veckans webbandakt

Söndag 19 november - Söndagen före domssöndagen

I Obbola kyrka möter Margareta Rehnberg oss i en andakt som handlar om de stora livsfrågorna. Vi får sjunga med när kantor Ragnhild Hübsch Boman spelar psalmen 768 Du omsluter mig på alla sidor.

Vi samlas för fred på torsdag kl 19

Ärkebiskop Martin inbjuder till en nationell gudstjänst för fred. Följ via livesändning eller besök Uppsala domkyrka.

Se gudstjänsten live

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Tre flickor ser förväntansfulla ut.

Barn och familj

Barn och deras föräldrar är en viktig del av församlingen. Vi har grupper och aktiviteter för olika åldrar och vi vill att du ska känna dig välkommen att vara med på det som passar dig.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Bygdeå församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Några äldre personer sitter vid ett bord och äter soppa och samtalar.

Vuxna

I Bygdeå församling finns många mötesplatser för vuxna. Det spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla.

Körer och musik

Sången och musiken är en viktigt del i församlingens liv och genom musiken är det många som upplever ett tilltal från Gud. Du är välkommen att vara med i någon av våra körer eller att som åhörare njuta av en konsert med duktiga musiker och sångare.

Jobba i Bygdeå församling

Vill du jobba extra som gudstjänstvärd?

Är du 15 år eller äldre? Då kan du få extrajobb i församlingen som gudstjänstvärd. Du tar då hand om praktiska arbetsuppgifter som exempelvis ljuständning, ljud och utdelning av psalmböcker.

Din hjälp behövs

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Bygdeå församlings podcast

Missa inte podden Kaffe med prat

I podden Kaffe med prat träffar Pia Simonsson kända och okända människor som bor i Bygdeå församling för lite fika och ett samtal om allt mellan himmel och jord.

 

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.


Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Tottuus- ja sovituskomisuuni: ”Kirkko oli osalinen väärinteossa tornionlaaksolaisia, kvääniä ja lantalaisia kohti”

Publicerad:

Valtiolinen tornionlaaksolaisitten, kväänitten ja lantalaisitten Tottuus- ja sovituskomisuuni on jättäny loppumietinön hallituksele ja vähemistöle yhessä seremuniassa Pajalassa.

Nu samlas vi för fred

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus bjuder in till en nationell fredsgudstjänst torsdagen 23 november klockan 19 – i Uppsala domkyrka och här på webben. Bland de medverkande är talman Andreas Norlén och Uppsala katedralsångare. Varmt välkommen!

Om väskförbudet och Svenska kyrkan

Publicerad:

Polisens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan.

Uttalande av ärkebiskop Martin Modéus gällande situationen i Israel och Palestina

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus i ett skriftligt uttalande om situationen i Israel och Palestina.

Ärkebiskop Martin på DN Debatt: ”Jag ber för våra politiker – det behövs i nödens tid”

Publicerad:

Ärkebiskop Martin skriver på debattplats i Dagens Nyheter om att det öppna och tillitsfulla samhället behöver få försvara sig och att det behövs kraftfulla åtgärder för att förhindra brott och bekämpa gängkonflikterna. Samtidigt skriver han: "... tillsammans behöver vi orka hålla kvar blicken på vilket samhälle vi vill ha på lång sikt".