Närbild på snötäckt ljung.
Foto: Alex & Martin /Ikon

Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger

Välkommen till vår gemenskap. Vårt geografiska område sträcker sig från inland till hav och Gud är alltid nära!

Konserter i Burträsk under hösten

Grönskan har övergått i senhöstens vackra färgpalett och i Burträsks kyrka får vi fram till i november vara delaktiga i en konsertserie med ett högst varierat program.

Vardagsmiddagar i Lövånger, 26/10,16/11 och 5/12

Familjer och enskilda ges här möjlighet att träffas i enkelhet. Vad sägs om att skippa vardagssysslorna med att handla och laga middag för en dag? Istället får man sätta sig vid dukat bord i gott sällskap.

Workshop, Juldekorationer i papper

Tisdagen den 28/11 på församlingshemmet i Lövånger, drop in och ut mellan kl.17.30-21.00. Gör pappersänglar, julkort, adventsstjärnor, juletiketter, girlanger eller smällkarameller!

Julens musik i våra församlingar!

Julen är nog kyrkomusikens definitiva högtid! Här får du en sammanställning av musikhändelser i Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger.

En vandringsled på fjället.

Ledkryss i Vallens kapell

Ledkryss i Vallen är en öppen samtalsgrupp för oss som är sökande, tvivlande eller troende. Vi reflekterar kring tro och liv tillsammans med högt i tak. Tisdagar jämna veckor kl. 18.30 i Vallens kapell.

En vandringsled på fjället.

Ledkryss i Burträsk

Ledkryss är en öppen samtalsgrupp för oss som är sökande, tvivlande eller troende. Vi reflekterar kring tro och liv tillsammans med högt i tak. Tisdagar udda veckor kl. 18.30 - 20.00 i Burträsks församlingshem.

Ett stort rött paket med gröna snören.

Ge eller få en julklapp!

i Burträsk och Lövånger

De 12 äventyren - Munkviken konfirmation

Burträsk & Lövånger tillsammans! Hänger du med på årets konfirmation får du åka på läger i Munkviken där varje dag är ett äventyr. Detta alternativ kommer till större delen att genomföras i lägerformat.

Klimatsmart mat

Vi träffas några gånger under hösten i Lövångers församlingshem för att tillsammans umgås och samtidigt laga klimatsmart mat.

En familj med två barn går hand i hand på en vandringsled i skogen.

Mat å prat i Burträsk och Bygdsiljum - för små och stora

En kväll där vi äter taccomiddag, surrar, leker och pysslar tillsammans - små som stora.

Queers and cookies i Lövånger

En samtalsgrupp för dig med intresse för HBTQIA-frågor. Vi möts ett antal tillfällen under hösten på Församlingshemmet i Lövånger och samtalar om tro och liv ur ett HBTQ-perspektiv.

Café Mötesplats i Burträsk

Ett dagcafé med billigt och gott fika, måndagar i Burträsks församlingshem. Vi ses varannan måndag i gemenskap och varannan gång kombinerar vi fikat och gemenskapen med handarbete för den som vill. Öppet för alla.

Kyrkans Barntimmar i Lövånger

På hösten bjuds alla som fyller fyra eller fem år under året in till kyrkans barntimmar. Gruppen träffas varannan fredag 9-10.30  på Annagården i Lövånger.  Höststart fredag den 22 September 2023 . Anmälan sker till angelika.jonsson@svenskakyrkan.se 0730-452863 Välkomna!

In english

En målning av en Maria och jesusbarnet i en kyrka.

Worship in English

A very warm welcome to all who would like to come and worship together in English.

Se alla våra verksamheter nedan:

Verksamhet

Det händer mycket i Svenska kyrkan! Är du sugen på att sjunga i kör, träffa andra föräldrar i en barngrupp eller kanske hitta stillheten eller ny kraft i en gudstjänst?

INNEBANDY för vuxna

Måndagar kl.19 - 20, idrottshallen Lövånger Start så snart idrottshallen är renoverad!!

Två kvinnor sitter i en soffa och pratar och fikar.

Kvällscafé i Lövånger

Välkommen till vårt kvällscafé på församlingshemmet i Lövånger. Vi möts torsdagar udda veckor 18.00-20.00.

Hantverkshörnan i Lövånger

Välkommen in i värmen i höst! Varje torsdag mellan 10-12 är Hantverkshörnan öppen på församlingshemmet i Lövånger.

Fair Trade/Rättvis Handel i Lövånger

På Annagården i Lövånger finns 2 skåpar med Fair trade varor. Kanske vill du fylla på i tehyllan hemma? Här kan du hitta både en gå bort present, nyttigt snacks och lördagsgodiset. Det går bra att handla ur skåpet via självservice under Annagårdens öppettider då någon anställd är på plats, måndag- fredag kl. 8-16 (avvikelser kan förekomma).

En vandringsled på fjället.

Ledkryss i Burträsk

Ledkryss är en öppen samtalsgrupp för oss som är sökande, tvivlande eller troende. Vi reflekterar kring tro och liv tillsammans med högt i tak. Tisdagar udda veckor kl. 18.30 - 20.00 i Burträsks församlingshem.

Vill du vara med?

Kyrkan blir sitt bästa jag av en mångfald av människor och medarbetare. Att engagera sig som ideell kan vara både givande och lärorikt, och självklart - vi trivs där vi behövs!

Våra församlingar

Burträsks församling

En bit in i landet, vackert beläget vid sjön Burträskets strand, ligger Burträsk. Ett levande stycke landsbygd vackert beläget på gränsen mellan kust, inland och fjäll.

Lövångers församling

Längs kustlandet hittar vi Lövångers församling, en livaktig bygd med framtidstro och rötter i en av landets äldre bevarade kyrkstäder.

Lokalvårdare 50% +

Burträsk-Lövångers pastorat söker dig som vill ha omsorg om lokalerna i Lövångers församling.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, eller har du fått brev från kyrkogårdsförvaltningen? Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ett ensamt ljus brinner i förgrunden. Suddiga personer i bakgrunden.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Genom hela livet finns Svenska kyrkan med. Vi delar högtiderna med dig, vid livets start och när det är dags att säga adjö.

Ett litet barn håller en vuxen i handen på promenaden. En hund går framför dem.

Barn och familj i Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger

Familjen - hur den än ser ut - är viktig för ditt barns trygghet. Välkommen till olika mötesplatser där vi får dela erfarenheter och mötas i livets glädjeämnen och utmaningar.

Mötas och umgås i Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger.

Det finns något för alla i kyrkan. För dig som är dagledig finns mötesplatser och grupper att delta i.