Sånger för Livet

Det är med stor glädje och tacksamhet som jag åter får förtroendet att medverka på turnén Sånger för livet. Det händer något speciellt när många människor samlas och sjunger tillsammans, och att dessutom, genom insamlingen till Läkarmissionens viktiga arbete, kunna få bidra till en bättre värld för människor världen över, det känns både meningsfullt och ovärderligt.” / /Sonja Aldén Swisha en gåva till Märk din gåva med Liv. 90 00 217

Läkarmissionens körkonsert med Sonja Aldén och körer Voxtorps pastorat med omnejd.

 

 

Varmt välkommen till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt. Sonja Aldén sjunger tillsammans med lokal storkör under ledning av eminente Lars “Lisa” Andersson.  Allt för att förändra framtiden för utsatta människor världen över. Kören bjuder på alltifrån filmmusik, popklassiker och musikal till psalmer, visor och gospel. Vår gästartist Sonja Aldén framför både sina egna uppskattade sånger och överraskar med välkända melodier tillsammans med körerna. Missa inte detta unika tillfälle att förena stort nöje med stor nytta. Välkommen att sjunga tillsammans med oss eller besöka våra konserter.

 

 

Citat

”Det är med stor glädje och tacksamhet som jag åter får förtroendet att medverka i Läkarmissionens körprojekt. Det händer något speciellt när många människor samlas och sjunger tillsammans, och att dessutom, genom insamlingen till Läkarmissionens viktiga arbete, kunna få bidra till en bättre värld för människor världen över, det känns både meningsfullt och ovärderligt.” 

/Sonja Aldén

 

“Att få känna ett personligt engagemang för någon annan människa genom att bli månadsgivare ger stor glädje. Speciellt när man ser det fina arbete som Läkarmissionen gör utöver vår värld. Jag har varit i Uganda och sett de enorma behov som finns och också fått uppleva glädjen i mötet med alla dessa fantastiska människor”. 

/Lars “Lisa” Andersson

 

 

Sonja Aldén

”Det är med stor glädje och tacksamhet som jag åter får förtroendet att medverka på turnén Sånger för livet. Det händer något speciellt när många människor samlas och sjunger tillsammans, och att dessutom, genom insamlingen till Läkarmissionens viktiga arbete, kunna få bidra till en bättre värld för människor världen över, det känns både meningsfullt och ovärderligt.” / /Sonja Aldén

 

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära och välkända sångerskor. Hennes stora genombrott kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen, där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår. Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”. Albumet sålde guld, belönades med ett flertal Grammisnomineringar och gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefyllda kategorin “Årets Kvinnliga Artist”. Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och hela elva singlar. Sonja turnerar flitigt över hela Sverige och kan ses i många olika sammanhang. Det är med stor glädje vi välkomnar begåvade Sonja tillbaka som gästartist i Sånger för Livet!

 

Vår dirigent Lars “Lisa” Andersson

“Vi kan genom sången och musiken öppna människors hjärtan och bidra till att delaktigheten blir rikare. Att få känna ett personligt engagemang för någon annan människa genom att bli månadsgivare ger stor glädje. Speciellt när man ser det fina arbete som Läkarmissionen gör utöver vår värld. Jag har varit i Uganda och sett de enorma behov som finns och också fått uppleva glädjen i mötet med alla dessa fantastiska människor” /Lars “Lisa” Andersson

Med smeknamnet  “Lisa” gick Lars “Lisa” Andersson från att ha ett av Sveriges vanligaste namn till att inneha ett helt unikt. I höst leder han ännu en gång Läkarmissionens körprojekt Sånger för Livet. “Sånger för Livet har en mångårig tradition. Jag ser det som en spännande utmaning att få vara en del av detta fina körprojekt” säger Lars. Lars “Lisa” Andersson är en multibegåvning. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Många känner honom nog just som körledare. “Körsång är något helt unikt. Att tillsammans få bilda ett instrument, en klang, känna samspelet och inspirationen är en fantastisk upplevelse som jag önskar att så många som möjligt får ta del utav. Det finns inget som berör så mycket som när ”hjärtat” får tala direkt till ett annat ”hjärta”. Detta händer när vi sjunger tillsammans”.  

 

Med sin långa karriär som studio- och konsertmusiker, solist, låtskrivare, producent och arrangör har han gjort djupa avtryck på musikscener över Sverige. Sedan 70-talet har turnéer, liveframträdanden och studioinspelningar avlöst varandra. Och samarbeten med namnkunniga artister som Andrea Crouch, Carola, Sonja Aldén, Sofia Källgren, Gladys del Pilar, SALT, Samuel Ljungbladh, Per-Erik Hallin, Jerusalem med flera, duggat tätt. Lars är medlem i den ikoniska gruppen SALT, han har släppt tre egna album, och medverkat i tv-program som ”Minns du sången”. Idag arbetar han även som musiklärare. Lars Lisa Andersson är en ovärderlig del i Läkarmissionens konsertverksamhet; som dirigent och arrangör i olika körprojekt, och som musiker, artist och informatör. “Jag önskar förmedla en genuin glädje och inspiration genom sången och musiken; en  musikalisk bredd och mångfald som gör att alla kan ta till sig något på det musikaliska smörgåsbordet!”. 

 

Tack för att du är med och gör skillnad

Läkarmissionen grundades i Sverige år 1958 och är idag en internationell biståndsorganisation som leds från det globala kontoret i Vällingby, Stockholm. Vi arbetar med långsiktiga hjälpinsatser för fattigdomsbekämpning, med fokus på social och ekonomisk rättvisa, hälsa, utbildning, vatten och sanitet. Vi gör också akuta humanitära insatser. Insatserna görs främst i Afrika men även i Latinamerika och östra Europa. Vår verksamhet granskas regelbundet av Svensk Insamlings- kontroll. Därför kan du känna dig trygg när du skänker en gåva till vårt arbete.

Läs mer på www.lakarmissionen.se.