Siri Iversen-Ejve

Varifrån kommer hotet?

Var ifrån kommer hotet? Jag tror att vi alla bär på det. Hotet. Känslan som vare sig vi vill det eller ej finns där. 

Jag har under hela mitt liv upplevt en känsla djupt inom mig. Som en sten som satt sig på plats. När jag försöker dra ut den så sveper en skugga åt motsatta håll. Som ett hinder för den att fly. Jag kan inte ta på den, inte klappa, bara känna.

Vad är det jag bär på? Hur kom den dit? Tänk om det bara är mänskligt?

Egentligen är den inte så mörkt, inte farligt. För mig är den blå. Den skiftar för varje tanke jag har. Den ändrar form.

Om jag råkar låta den ta över så kryper ensamheten på. Känner jag lusten så är den näst intill obefintlig. Den växer med mig så som jag mår, den tar mig vidare från där jag är. Den existerar för att jag existerar. Den är mitt hot.

Var ifrån kommer ditt hot?

 

I den här utställningen har jag jobbat med vad hotet betyder för mig. Varje tavla har sin egna historia och sina egna tankegångar. Jag tror att varje människa ser olika på var ifrån hotet kommer och hur vi agerar med det. Jag har försökt ta fram det inuti mig och jobbat med det i färgen blå. Min tanke är att varje hot är personligt, att det sitter inom oss själva. Därför har jag valt att låta betraktaren få vara fri och låta sina egna tankar tolka hotet i mitt måleri.

 

Siri Iversen-Ejve

Jag arbetar med min kropp, hur min kropp är relaterad till situationer, hur min kropp påverkas av andras kroppar och hur min kropp jobbar utifrån det yttre och det inre. Jag tar in rörelser, ljus, färger, känslor och låter det reflekteras i mitt måleri. Alla dessa delar går att dela in i olika tidsperioder. Jag har jobbat på ungefär samma sätt de senaste åren genom att låta min kropp uppleva/känna och sen avspegla det i abstrakt oljemåleri.

2013 gick jag ut Konstakademien i Oslo och är idag verksam konstnär i Fårösund. Jag flyttade hit för två år sedan tillsammans med min man och mina två hundar. Havet och naturen är viktigt för mig och det finns det gott om här. På somrarna driver jag Galleri Zelma i Fårösund.