Foto: Linda May D.

Digitalt pläderingsmöte den 31 maj kl. 18.00

På pläderingsmötet får du möjlighet att berätta om vem du vill ska bli biskop i Visby stift. Vid pläderingsmötet vill vi ge dig som är röstberättigad möjlighet att presentera och argumentera för den person du tycker är lämplig för uppdraget.

Eller kanske vet du inte vem du ska rösta på? Då får du här möjlighet att lyssna på argument för varför olika personer skulle bli en bra biskop i Visby. 

Vill du plädera så måste du anmäla dig senast den 24 maj. Vill du enbart lyssna på pläderingen den 31 maj klockan 18.00 så behöver du inte anmäla dig utan enbart följa den länk som kommer finnas här nedan när pläderingsmötet närmar sig. 

Här kommer det finnas en länk till pläderingsmötet!

Vad innebär plädering?

Att göra en plädering för en viss person har ingen formell betydelse i valprocessen, utan är en möjlighet att på max tre minuter lyfta fram den som du tycker ska bli biskop i Visby stift.

Oavsett om en person har nämnts vid pläderingsmötet eller inte så kan du som har rösträtt vid nomineringsvalet lägga din röst på den som du tycker ska bli biskop i Visby stift. Först efter nomineringsvalet den 22 juni finns det en kandidatlista som behörighetsprövas. Någon av dessa behöriga kandidater kan därefter bli vald till biskop i Visby stift.

Vill du plädera för någon?

  • Anmäl ditt intresse så snart som möjligt dock senast den 24 maj med hjälp av anmälningsformuläret nedan.
  • Det du vill säga under din plädering får ta maximalt tre minuter, därefter avslutar moderatorn din samtalstid.
  • Kom också ihåg att en plädering kräver samtycke och att den du pläderar för är beredd att bli kandidat i biskopsvalet.
  • Pläderingar sker i första hand digitalt men undantag kan göras vid behov. 

Jag/vi vill plädera för:

Information om jag/vi som vill plädera:

Hur gör jag för att ta del av pläderingsmötet?

För att vara med på mötet som åhörare kan du använda en dator, surfplatta eller videokonferensutrustning. Här kommer det finnas en länk som du trycker på för att koppla upp dig på mötet.

Du som ska plädera behöver kunna delta med egen dator. Detta är viktigt för att uppnå tillräcklig bild- och ljudkvalitet samt få tillgång till övriga funktioner som krävs. Om du som ska plädera inte har möjlighet att delta med egen dator ges möjligt att få genomföra pläderingen på plats i sessionssalen, Helge Andshuset. 

Fler instruktioner och villkor för dig som ska plädera får du i samband med anmälan, via anmälningsformulär och bekräftelse. 

Vill du testa att det fungerar? 

För att du ska känna dig säker på att det fungerar som det ska när det är dags har du möjlighet att vara med vid ett testmöte som anordnas straxt innan. Tid kommer att meddelas här inom en snar framtid. Där och då kan du prova att logga in med den utrustning du har för avsikt att använda den 31 maj kl. 18.00

Här kommer det att finnas en länk till testmötet.

Har du problem med att komma in på testmötet? Får du inte ljudet att fungera? Krångel med kameran? Skicka oss ett mejl på visby.stift@svenskakyrkan.se så hjälper vi dig.

Om du har frågor och funderingar vänligen kontakta Linda May Dahlström enligt nedan.