Foto: Linda May D.

Digitalt pläderingsmöte tisdagen den 31 maj kl. 18.00

Pläderingsmötet har nu varit och det finns inte möjlighet att se det i efterhand.

För att lyssna på pläderingarna tisdagen den 31 maj klockan 18.00 behöver du enbart klicka dig in på möteslänken nedan. Om du vill testa att länken funkar innan pläderingen börjar är den öppen från och med kl. 16.00. 

Länk till pläderingsmötet!

Om du inte får det att funka mejla på visby.biskopsval@svenskakyrkan.se

OBS! Glöm inte att ha din mikrofon och kamera avstängd när du är med som åhörare!

Preliminär pläderingsordning:

  1. Jakob Tronêt, kyrkoherde Sigtuna
  2. Ulf Lindgren, domkyrkokaplan Stockholm
  3. Carin Åblad Lundström, kyrkoherde Lagunda församling
  4. Magnus Aasa, kyrkoherde Schweiz
  5. Lars Åstrand, bitr. kyrkoherde Uppsala pastorat
  6. Jonas Lindberg, församlingsherde Uppsala domkyrkoförsamling
  7. Erik Stenberg Roos, präst och VD Åhus stiftsgård
  8. Jakob Tronêt, kyrkoherde Sigtuna
  9. Ulf Lindgren, domkyrkokaplan Stockholm

Vad innebär plädering?

Att göra en plädering för en viss person har ingen formell betydelse i valprocessen, utan är en möjlighet att på max tre minuter lyfta fram den som man tycker ska bli biskop i Visby stift.

Oavsett om en person har nämnts vid pläderingsmötet eller inte så kan du som har rösträtt vid nomineringsvalet lägga din röst på den som du tycker ska bli biskop i Visby stift. Först efter nomineringsvalet den 22 juni finns det en kandidatlista som behörighetsprövas. Någon av dessa behöriga kandidater kan därefter bli vald till biskop i Visby stift.

Hur gör jag för att ta del av pläderingsmötet?

För att vara med på mötet som åhörare kan du använda en dator, surfplatta eller videokonferensutrustning för att koppla upp dig till mötet.

Du som ska plädera behöver kunna delta med egen dator. Detta är viktigt för att uppnå tillräcklig bild- och ljudkvalitet samt få tillgång till övriga funktioner som krävs. Om du som ska plädera inte har möjlighet att delta med egen dator ges möjligt att få genomföra pläderingen på plats i sessionssalen, Helge Andshuset. 

Pläderingarna som görs på mötet spelas inte in och kommer därmed inte att finnas tillgängliga i efterhand.

Vill du testa att det fungerar? 

För att du ska känna dig säker på att det fungerar som det ska när det är dags har du möjlighet att testa att koppla upp dig innan mötet börjar. Möteslänken kommer att vara uppe och aktiv från och med kl. 16.00. Då kan du prova att logga in med den utrustning du har för avsikt att använda den 31 maj kl. 18.00.

Länk till mötet!

Har du problem med att komma in på mötet? Får du inte ljudet att fungera? Krångel med kameran? Skicka oss ett mejl på visby.biskopsval@svenskakyrkan.se så hjälper vi dig.