Iskyrkan i Vilhelmina

Iskykan i Vilhelmina har blivit ett begrepp, inte bara i Vilhelmina under WWW-helgen (Wilhelmina Winter Weekend) utan även i Sverige och världen.

Kyrkan pryder centrum i Vilhelmina med sin plats i skolparken alldeles invid E45:an mittemot infarten till Vilhelmina församlingshem.

I sex år har Vilhelmina församling byggt Iskyrkan med engagerad och kunnig hjälp av Lions. Siksjönäs byalag bidrar med isen till kyrkan och även med isstolparna som används i tävlingen under vinterhelgen.

Vigslar, dop, gudstjänst och musikuppträdanden har hunnit passera revy under de sex år kyrkan funnits och är något av en symbol för WWW-helgen i Vilhelmina vintertid.

Bild: Olle Thoors
Bild: Görel Klemetsson