Östra Torsås församlingshem
Foto: Svenska kyrkan Växjö

Östra Torsås församlingshem

Östra Torsås församlingshem hör till Ingelstads församling som är en del av Svenska kyrkan Växjö.

Strax intill Östra Torsås kyrka ligger Östra Torsås församlingshem med  samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Östra Torsås församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Östra Torsås församlingshem

Gamla Växjövägen 3
360 44 Ingelstad

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Ulrika Berg

Vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Ingelstads församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Östra Torsås församlingshem

Östra Torsås församlingehem ligger tvärs över vägen från kyrkan sett. Det var från början skolbyggnad men idag används det av församlingen till bland annat körövningar och en del barnverksamhet.

Hyra lokal

Församlingshemmet lånas ut för dopkaffe, minnesstuder och andra samlingar. Salen på nedervåningen rymmer ca 30-35 personer. Den stora salen på övervåningen rymmer ca 80 personer.

Tillgänglighet

Östra Torsås församlingshem är tillgänglighetsanpassat vid huvudentrén med en stensatt ramp, en handikappanpassad toalett och en rullstolslift till övervåningen.