Foto: Åke Paulsson

Världens fest i Västerås

Världens fest kommer att ske i centrum av Västerås med torget och Västerås magnifika domkyrka som två epicentrum.

Mycket är sig likt från tidigare ”Världens fest”. Gudstjänster, fest, spännande seminarier, internationella gäster och möten mellan människor. Men en del är annorlunda. 2017 års ”Världens fest” lämnar konferenscentren och flyttar ut på stan. Vi kommer att bygga upp ett festområde mitt centrala Västerås. Några viktiga centralpunkter blir jättetältet på Stora torget, barnmiljön i parken intill, domkyrkan, ungdomsmiljön vid och i Rudbeckianska skolan. Seminarielokaler finns i b l a Kyrkbacksgårdens församlingshem och på biblioteket. Allt inom tre minuters promenadväg.

Vi utlovar spännande seminarier för alla åldrar, gudstjänster, en musikfestival på Stora torget, ett gardenparty i biskopens trädgård, en gemensam festkväll och en stor avslutande gospelmässa. I domkyrkan kan du se en spännande utställning ”Reformation pågår”. En utställning som flyttar reformationens stora frågor om konflikt, språk och samtal till vår tid.

Och kanske det bästa av allt, det kostar inget att vara med. Du betalar för resa och boende och egen mat, resten är fritt.

Den här hemsidan är det bästa sättet att hitta information om ”Världens fest 2017”. Vi finns även på Facebook.

Världens fest i Västerås är ett samarbete med Svenska Kyrkans Unga och studieförbundet Sensus. 

Välkommen till Världens fest och Västerås den 2-4 juni 2017. Tillsammans sätter vi en internationell färg på reformationsstaden Västerås.

Vi är fria att förändra!

Marit Norén och Pelle Söderbäck
projektledare för Världens fest i Västerås