Lägret Världens fest UNG

Här finns viktig information för dig som har anmält att du ska delta i lägret Världens fest UNG och bokat boende och eller/mat.

Välkommen till reformationsstaden Västerås och Världens Fest!

Världens Fest UNG är en del av Världens Fest, för dig som är upp till 30 år (och dina ledare). Här får du en lägerhemvist och mat och/eller golvlogi. Ett stort läger för unga. Men du är givetvis en del av hela Världens Fest med möjlighet att gå på de program du önskar.

En stor del av programmet präglas av de bröder från Taizé som leder gudstjänster, samtal och bibelstudier. Men Världens Fest UNG har också mycket annat spännande att erbjuda under festivalen, såsom pyssel, rollspel, brädspel, workshops, föreläsningar och ett utedisco med dj Orgelman från HaZZmansS. 

Hitta hit: Världens Fest UNG har sitt område mellan Västerås domkyrka och Rudbeckianska gymnasiet.

Mötesbyrå: På skolgården mellan Västerås domkyrka och Rudbeckianska gymnasiet hittar du mötesbyrån för incheckning. Den är öppen fredag klockan 16.00–18.00. Där checkar du in och får den information som behövs för helgen (sånghäfte, program, mat- och duschtider, säkerhetsinformation, med mera). Här får du också deltagararmband och blir visad till din sovsal.
Obs! Även du som enbart bokat mat måste anmäla dig i mötesbyrån för att bland annat få deltagararmband (inget armband=ingen mat och inget disco!). 

Efter kl 18.00 på fredagen flyttas mötesbyrån in till ljushallens entré i Rudbeckianska gymnasiet. Dit kan du alltid komma om du undrar över något eller behöver hjälp med att hitta. Där finns också ett café och någon att prata med. En större allmän mötesbyrå finns utanför Västerås domkyrka. Den är till för alla som besöker Världens Fest.

 Öppettider för caféet och mötesbyrån i ljushallen

Fredag:    kl 18.00–23.00
Lördag:    kl 08.00–23.00
Söndag:   kl 07.30–9.00 och 12.00–13.00

Gudstjänster och bibelstudium i Taizéanda: En stor del av Världens Fest UNG präglas av de andakter och gudstjänster som vi firar tillsammans med bröder från Taizé. Det kommer också att finnas tid för att delta i sångövning. Sångövningar och gudstjänster i Taizéanda firas i Västerås domkyrka.

Måltider: Frukost, lunch och kvällsmat serveras i Rudbeckianska gymnasiets matsal. All mat är vegetarisk. Har du anmält specialkost kan du prata med personalen i matsalen så hjälper de dig. Fredagens kvällsfika serveras i ljushallens café. Observera att det inte serveras kvällsmat på fredagen, ta gärna med dig något att äta eller besök någon av Västerås matserveringar.

Boende (enbart för dig som bokat boende): Du kommer att få veta var du ska bo när du checkar in. Sovsalar finns på Rudbeckianska gymnasiet och i Växhuset. Sovsalarna ska hållas låsta under dagarna när ingen är på plats. En ansvarig ledare kommer att utses för varje sovsal. Ledaren kommer att ha ansvar för nyckel till sovsalen. Alla boende i sovsalen har ansvar för att hålla lägermiljön ren och trevlig. Toaletter finns i korridorerna vid sovsalarna och duschar finns i gymnastiksalarna vid Rudbeckianska gymnasiet. Öppettider för duschar är: lördag kl 7-10 och kl 16-19 samt söndag kl 7-10.

Eftersom vi är många och har olika behov av vila vill vi att tystnad skall respekteras i sovsalarna efter kl 23:00. Byggnader som rymmer sovsalar kommer att låsas senast kl 00:30.

Säkerhetsinformation: Du som är ledare för en grupp måste ta med dig en aktuell närvarolista till UNG-lägret med namn på dina ungdomar samt telefonnummer. Mer säkerhetsinformation lämnas i mötesbyrån vid incheckningen.

Packlista (för dig som bokat boende): Liggunderlag och sovsäck eller liknande. Liten ryggsäck/väska att bära med sig och förvara värdesaker och kanske en vattenflaska i. Handduk, hygienartiklar och kläder för behov under helgen. Ta gärna med bibel till bibelstudiet.

Inga nötter eller citrusfrukter: Vi ber dig att inte att ta med nötter och citrusfrukter inomhus. Speciellt gäller det sovsalarna och de gemensamma utrymmena i boendelokalerna.

Alkoholfritt: Världens Fest UNG är ett alkohol- och drogfritt arrangemang som vänder sig till åldrarna 13-30 år. Vi ber er respektera detta. Inga alkoholhaltiga drycker får befinna sig på området.

Approved by youth: Programpunkter utanför Världens Fest UNG-området som rekommenderas av Svenska Kyrkans Unga, Västerås distrikt kommer att markeras i programmet med ”Approved by Youth stämpeln” som ser ut så här:  

Samtal: Det finns präster i Västerås domkyrkan under och efter varje gudstjänst med Taizébröderna. De finns där ifall du behöver prata med någon.

Frågor och funderingar: Kontakta Cecilia Redner, stiftsadjunkt barn och unga, Västerås stift, tfn 021-17 85 55, cecilia.redner@svenskakyrkan.se 

Varmt välkomna önskar Svenska Kyrkans Unga
i Västerås distrikt

Se fullständigt program för hela Världens fest här.