Hjälp till dig som tillhör riskgrupp

Vi vet att många tillhör riskgrupper för att smittas av det nya coronaviruset. Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer över 70 år och andra riskgrupper att begränsa sina sociala kontakter. Det gör att många får svårt att lösa praktiska problem i vardagen.

För dig som tillhör en riskgrupp och inte får hjälp av anhöriga och grannar finns möjligheten att få hjälp med handling och att hämta ut receptbelagd medicin genom Valdemarsviks och Ringarums församlingar.

Om du behöver hjälp att handla kontaktar du oss tisdagar mellan kl. 10 och 12,  på följande nummer:

Mari Stridh-Johansson 0121 – 307 75

Lars Linnarsson 0123 – 100 22

Ingela Jansson 0123 – 102 13

Vi kommer då att fråga om ditt namn, ditt telefonnummer, din adress samt ta upp en beställning på de varor du behöver ha handlat. För att kunna utföra handlingen har vi inlett ett samarbete med Ica Fyren. De varor du beställer kommer att packas av kyrkans medarbetare på Ica Fyren. Ica Fyren kommer då att starta ett konto i ditt namn och skicka en faktura till dig för det du har handlat.

Leverans av varorna beror på var i kommunen du bor.

Om du bor i Ringarum eller Gusum kommer Stefan Gustavsson från Ica Fyren att köra hem varorna till dig på onsdag efter arbetstid.

Om du bor i Valdemarsvik finns möjligheten att hämta din matkasse på baksidan av Ica Fyren, där du inte behöver utsätta dig för någon smittorisk. Annars kommer varorna att köras hem till din dörr av någon av kyrkans medarbetare under tisdagen eller onsdagen.

Om du bor i Tryserum eller Östra Ed kommer varorna att köras hem till dig av någon av kyrkans medarbetare under tisdagen eller onsdagen.

Om du bor i Gryt kommer varorna att köras hem till dig av någon av Ica Fyrens medarbetare under fredagen.

Om vi levererar varor till dig vill vi göra allt för att du ska undvika risk för smitta, så vi kommer att ringa upp dig och meddela att vi är på väg med dina varor och att vi kommer att ställa varorna utanför dörren. Du behöver inte komma i kontakt med någon.

När varor körs ut använder vi Ica Fyrens kylbil, för att säkerställa god livsmedelshygien.

Vi är tacksamma för det goda samarbete vi har upprättat med Ica Fyren och vi tror att det kommer att fungera väl. Vi ska göra allt vi kan för att det ska fungera smidigt och enkelt för dig, men vi ber om överseende om det skulle bli missförstånd. Det här är ett nytt samarbete och det kan ta lite tid innan rutinerna sätter sig och vi vet i nuläget inte alls hur många som kan behöva vår hjälp.

För att kunna tillhandahålla den här hjälpen behöver vi behandla dina personuppgifter, namn, telefonnummer och adress och vi kommer att behöva dela de personuppgifterna med Ica Fyren. Om du är bonuskund hos Ica och vill ha din medlemsbonus behöver du också uppge ditt personnummer. För mer information om hur dina personuppgifter hanteras kan du läsa här. Information om hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med inköp av livsmedel

Om du behöver hjälp att hämta ut receptbelagd medicin gäller samma kontaktuppgifter och telefontider som ovan. Du behöver då fylla i en fullmakt till någon av våra medarbetare som får hämta ut mediciner i ditt namn. Självklart arbetar vi under strikt sekretess. Den som får din fullmakt att hämta ut dina mediciner har tystnadsplikt.