Kyrkoval 2021

Nu har förtidsröstningen börjat och du kan förtidsrösta ända till den 18 september. Du kan hämta brevröstningspaket också. läs mer nedan...

Brevröstning och budröstning

Om du inte kan rösta på valdagen och har svårt att komma till Åseda prästgård för att förtidsrösta så finns det två andra möjligheter - och de kommer i samma paket! 

Det kallas Brevröstning eller Budröstning. Du hämtar ett ”Brevröstningspaket” i Åseda prästgård, i Älghults, Lenhovdas eller Nottebäcks kyrkor under dagtid. 

Det finns anvisningar i paketet som du lätt kan följa. Det finns också tomma valsedlar till alla kyrkovalen i paketet. Följ anvisningarna, det behövs två vittnen som intygar att du är du. 
 HÄR hittar du en länk till alla kandidater! En webbadress finns också angiven i anvisningarna i brevröstningspaketet. 

Brevröstning: Du följer anvisningarna och lägger brevet på närmaste postlåda. 

Budröstning: Budet lämnar ditt kuvert i en förtidsröstningslokal eller i din vallokal på valdagen. Allt enligt anvisningar på kuvertet. 

Förtidsrösta i Uppvidinge

Om du inte kan rösta på valdagen och vill förtidsrösta finns Åseda prästgård som röstningslokal. Här kan också du rösta som är skriven på en annan ort men inte kan vara på plats där på valdagen!

Det finns brevröstningspaket att hämta för den som skulle vilja rösta men har svårt att komma till en vallokal. Det går också att rösta med bud. All information finns i ”Brevröstningspaketet”.

Du kan förtidsrösta mellan 6 -18 september på följande tider:
Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag mellan kl 10.00-12.00
Tisdagarna även 17.00-20.00
Onsdag 13.00-15.00

Kom ihåg att ta med röstkort och legitimation!

Undrar du över något kan du gärna ringa vår expedition, 0474-100 00. I senaste nummer av Uppvidinge Tidning finns ett helt uppslag om Kyrkovalet och där går det att få information om det mesta.

 PÅ VALDAGEN 19 SEPTEMBER

Du kan rösta i våra vallokaler följande tider: 9.00-11.00, 12.00-15.00, 17.00-20.00

·         Åseda församlingshem

·         Lenhovda församlingshem

·         Kyrkans Hus i Norrhult

·         Älghults församlingshem

·         Folkets hus i Alstermo (röstningslokal)

 Kom ihåg att ta med röstkort och legitimation!