Foto: Josefin Casteryd Ikon

Gudstjänst, barn och mat

i Ulricehamns församling

Småbarn, jobb, livspussel och VAB! Var får Gud plats mitt i detta? Hur kan Gud få vara en kraftkälla i en familj när man är i en period i livet, småbarnsåren, där energin ofta är begränsad? Gudstjänst, barn och mat är en fördjupningsträff i Ulricehamn just för barnfamiljer.

Konceptet är enkelt! Efter söndagens mässa samlas man i församlingsgården och äter tillsammans. Ofta genom knytkalas. Efter måltiden så tar ena halvan av de vuxna hand om barnen i någon enkel form av verksamhet, medan den andra halvan sitter tillsammans och läser och diskuterar ett stycke ur bibeln. Samtalet handlar om vad detta betyder för människor idag, hur det kan tillämpas i en människas liv 2019 i Ulricehamn. Efter en halvtimme byter man uppgifter med varandra.

Det är deltagarna själva som styr samtalet kring bibeltexterna. Någon kan ha tankar om hur texten ska tolkas idag, någon kan fundera över att det är lätt att säga en sak men svårt att göra. Samtalet avslutas med en bön.

Är du intresserad? Kontakta Henrik Lööv, präst, 0321-17 150.