Skepparen Bengt-Olov Jansson från Ledskär
Foto: Kristin Schyllner

Båttur för Wesslandias kunder

En solig måndag i augusti samlades människorna från äldreboendet Wesslandia för att ta en bryggbåtstur i Karlholmsfjärden - ett uppskattat arrangemang i pastoratets regi sedan 2015 och dessförinnan i Västlands församlings regi.

Vita magsinet ligger i vackra Karlholmsbruk med kyrkan och båthamnen alldeles intill sig. Här bedrivs flera av pastoratets verksamheter som Café Ankaret, dagledigträffar, körövningar och Öppnis för de minsta. Sedan 2015 har Svenska kyrkan Tierps pastorat arrangerat bryggbågsturer för äldreboendet Wesslandia. Det är ett sätt att samla alla till gemenskap och njuta av naturen. Och en härlig dag blev det - med strålande sol och härlig sommarvärme kunde båtturerna inte bli mer lyckade.

Det blev minst sagt en populär aktivitet för dagen och båtturerna blev många för skepparen Bengt-Olov Jansson från Ledskär; alla skulle få chans att känna sommarbrisen ute tills havs i Karlholmsfjärden. Samtidigt var det fullt hus i Vita magasinet där det bjöds på kaffe, kaka, livemusik och framförallt gemenskap. Carina Vindeland, diakon i Tierps pastorat, tänker det är av stort värde möjliggöra såna här aktiviteter i hopp om att förgylla tillvaron i de äldres vardag. Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen och ofta kallas det även kyrkans sociala arbete.

Diakon Carina Vindeland vinkar bryggbåten adjö vid Vita magasinet i Karlholm
Diakon Carina Vindeland vinkar bryggbåten adjö vid Vita magasinet i Karlholm Foto: Kristin Schyllner

Temat för Diakonins månad 2019 är äldres psykiska ohälsa. Läs mer om det här!

Någon att tala med, Svenska kyrkan Tierp

Någon att prata med?

Präst och diakon finns för samtal om det som är viktigt i Ditt liv. Kontakta oss, så bestämmer vi en tid. Samtalet sker oftast i någon av våra samtalsrum.