Tro, hopp och kärlek
Foto: Camilla Sellberg

Ny entré i Kyrkans hus

Nyhet Publicerad Ändrad

I Kyrkans hus, mitt emot GA-kyrkan, har vi renoverat entrén. Här kan du läsa och se en film om vad vi gjort.

Dagens Kyrkans hus är byggnaden som många minns som Sundsvalls flickskola. I dag är det församlingshus i Sundsvalls församling. 

Här finns massor av verksamheter varje vecka och här finns ett socialt café, Café Rut. Vi hyr också ut lokaler och har minnesstunder. Vi har arbetsrum tillsammans med ett kansli för att möta besökarens behov.

Huset invigdes som församlingshus Trettonhelgen år 2007, med över tusen besökare som drop-in-gäster.  Huset är verkligen kulturellt vackert. Men, vi har känt att något saknats som är riktigt välkomnande i entrén. 

Vid renoveringen tog vi utgångspunkt i den tanken. I stället för en dörr och porttelefon så har vi nu skapat en receptionslucka som bemannas med en glad fysisk person som säger hej och hjälper dig. Vid öppettid vardagar 10-15:00 möts du av någon ur vår personalstyrka som är gästfri mot dig.

Vi har också satt in skjutdörrar i glas med motiv av våra två fina kyrkor, GA-kyrkan och Skönsmons kyrka.

Näst intill receptionsluckan har vi gjort en väntplats med sköna stolar och en avbildning av en av GA-kyrkans hemliga pärlor. Ett kyrkfönster som i kyrkan sitter så att man inte riktigt upptäcker det. Uppe i koret, söderut väldigt högt. 

Motivet är tro, hopp och kärlek. Ett fantastiskt sprakande vackert kyrkfönster som vi även ville lyfta fram i Kyrkans hus.

Välkommen till oss i Sundsvalls församling, kom gärna in i Kyrkans hus och se hur det har blivit. 

I webbkalendern kan du alltid se allt som händer hos oss. 

Hoppas vi ses!