Benen på ett brudpar som står på en stentrappa.
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Drop-in-vigsel, Skottdagen 29 februari❣

Nyhet Ändrad

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till Skönsmons kyrka torsdag 29 februari mellan 15-20:00. Svårare är det inte.

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. Det kan hända att ni planerar en resa eller har en annan gemensam dröm som ni vill lägga undan pengar till.

I så fall kan drop-in vigsel i Skönsmons kyrka vara något för er! Det här är vi riktigt bra på, vi har gjort det flera gånger tidigare. Nu erbjuder vi ett tillfälle igen, på skottdagen 29 februari ❣  Vi ordnar präst, lokal, solist, musik och vittnen. Ni bjuds också på bubbel & snittar efter vigseln! 

Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra. Musiken väljer ni från en lista med kända psalmer och populära sånger, den finns på plats tillsammans med duktiga musiker och sångare.

Glöm inte bort att beställa hindersprövning. Utan den går inte vigseln att genomföra.

Det enda ni behöver tänka på är att beställa hindersprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen, legitimationer och ringar till drop-in tillfället. Kom ihåg att minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Vill ni slippa vänta när ni kommer på plats?

Hör gärna av er, det finns möjlighet att förboka en cirkatid för er vigsel. Vi tar emot förtidsbokningar fram till 23 februari. Kontaktperson ser du här nedan.

Välkommen!

................................................................

Så här gör du:

 

 

  1. Fria till din partner och få ett "JA".
  2. Beställ hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid.
  3. Torsdag 29 februari tar ni med er varandra, ringar, godkänd hinderprövning och giltliga legitimationer till Skönsmons kyrka.

 

(Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.)

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.