Foto: Ikon

Drop-in-vigsel, 211112

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka fredag 12 november mellan 14-19:00. Svårare är det inte.

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. Det kan hända att ni planerar en resa eller har en annan gemensam dröm som ni vill lägga undan pengar till.

I så fall kan drop-in vigsel i Sundsvalls G.A. kyrka vara något för er. Vi ordnar präst, lokal, solist, musik, vittnen och till och med datum! Ett numerologiskt roligt datum ;-) 211112.

Glöm inte bort att beställa hindersprövning. Utan den går inte vigseln att genomföra.

Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra. Musiken väljer ni från en lista med kända psalmer och populära sånger, den finns på plats tillsammans med en duktig solist.

Det enda ni behöver tänka på är att beställa hinderprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen, legitimationer och ringar till drop-in tillfället. Kom ihåg att minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Hör gärna av er, det finns möjlighet att förboka en cirkatid för er vigsel. Kontaktpersoner ser du här nedan.

Prästerna Anna Stenund och Pether Bertilsson tar hand om er vigsel. Välkommen!

Så här gör du:

1. Fria till din partner och få ett "JA".
  2. Beställ hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid.
  3. Fredagen 12 november tar ni med er varandra, ringar, godkänd hinderprövning och giltliga legitimationer till Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka.

(Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.)

Vill du förboka en tid eller har frågor? Kontakta:

Anna Stenund

Präster