Lunchgäster i Café Rut
Foto: Camilla Sellberg

Välkommen till Café Rut!

Kom och njut av god lunch och gott fika, mån-fre 10-15:00 i Kyrkans hus, mitt emot Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka. Alla intäkter hos Café Rut genererar i insatser och omsorg till de människor som behöver det i Sundsvall. Det sker genom diakonerna i Sundsvalls församling.

Vår lunchmeny hittar du på Facebook

I Café Rut lagar vi all mat själva och bakar allt bröd. Du hittar oss i Kyrkans hus mitt emot Sundsvalls stora Gustav Adolfs kyrka. Välkommen måndag-fredag 10-15:00. Lunch serveras 11-14:00.

En socialt bidragande verksamhet

Här kan du äta lunch eller fika samtidigt som du bidrar till en social och mänsklig hjälp till behövande Sundsvallsbor.

När du äter och fikar ger du en gåva till vår diakonala hjälpverksamhet.

Vi tar bara Swish och kontanter.

Cafépersonalen

Café Rut bygger på omtanke och givande. Här är du medmänniska, inte konsument. Din gåva bidrar till att caféet som mötesplats kan leva och stöder våra diakoners arbete för behövande i Sundsvalls församling.

Till exempel delas matlådor ut en gång i veckan till hemlösa, asylsökande och andra i utsatthet. Samma målgrupp erbjuds också samtal och hjälp till självhjälp.

Café Rut har också praktikplatser utifrån metoden Mary som är en form av arbetsträning. MARY står för meningsfullhet, arbetsgemenskap, rehabilitering och yrkesstolthet. Marymetoden är en arbetsform, gemenskap och röst inom Svenska kyrkans diakoni. För att stötta till egenmakt och en trygg tillvaro för människor som står långt från arbetsmarknaden.

Irja Åberg