Vi behöver livet när vi ska dö! Ett existentiellt perspektiv

Vi kan ha tankar, farhågor eller förhoppningar om vad döden innebär, men ingen vet vad det är. Lyssna till Peter Strang, cancerläkare och professor i palliativ medicin, Karolinska Institutet, söndag 16 september kl 13.00, Storkyrkosalen.

Vi kan ha tankar, farhågor eller förhoppningar om vad döden innebär, men ingen vet vad det är. Ur den synpunkten är döden människans största existentiella utmaning. Vi säger ibland ”En dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva”.

Hur klarar man av att leva ett liv med bibehållen livskvalitet i livets slutskede? Hur hittar man glädje och mening även när livet är kort?

Peter Strang, cancerläkare och professor i palliativ medicin, Karolinska Institutet.
Värd: Normunds Kamergrauzis, domkyrkoteolog

Söndag 16 september, kl 13.00–14.30, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan

Fler föredrag i denna serie: